Čak i ako ste početnik u pripremanju zimnice, lovačku salatu spremićete kao profesionalac! Jednostavan recept koji uspeva svima!
Sastojci: 1 kg šargarepe, 2 kg paprike, 2 veće glavice crnog luka, 1 l kuvanog paradajza, 1 veza peršunovog lišća, 200 ml ulja, 200 ml sirćeta, 100 g šećera, 1 kesica bibera u zrnu, 3 kašike soli, 1 kesica konzervansa
Priprema: Iseckati papriku na kockice, šargarepu na listiće i crni luk takođe na malo krupnije kockice.
U šerpu sipati ulje, sirće, konzervans, so i šećer pa staviti da se zagreje i istopi.
Kada počne da vri dodati seckanu papriku, šargarepu, luk, seckano lišće peršuna, biber u zrnu i kuvani paradajz.
Podesiti ringlu na srednju temperaturu pa kuvati oko 30 minuta.
Kad je gotovo odmah tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.
oklagija.rs