Čak i ako ste početnik u pripremanju zimnice, lovačku salatu spremićete kao profesionalac! Jednostavan recept koji uspeva svima!

Sastojci: 1 kg šargarepe, 2 kg paprike, 2 veće glavice crnog luka, 1 l kuvanog paradajza, 1 veza peršunovog lišća, 200 ml ulja, 200 ml sirćeta, 100 g šećera, 1 kesica bibera u zrnu, 3 kašike soli, 1 kesica konzervansa

Pročitajte i  Tradicionalni novogodišnji kolač: Pravio se u SVAKOJ kući bivše Juge, a i danas ga mnogi obožavaju

Priprema: Iseckati papriku na kockice, šargarepu na listiće i crni luk takođe na malo krupnije kockice.

U šerpu sipati ulje, sirće, konzervans, so i šećer pa staviti da se zagreje i istopi.

Kada počne da vri dodati seckanu papriku, šargarepu, luk, seckano lišće peršuna, biber u zrnu i kuvani paradajz.

Pročitajte i  Recept za slatku česnicu: Božićni kolač sa orasima i medom za zdravlje i sreću ukućana

Podesiti ringlu na srednju temperaturu pa kuvati oko 30 minuta.

Kad je gotovo odmah tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.

oklagija.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime