LOVAČKE ŠNICLE: Jednostavan recept za vrhunski ručak

Za lovačke šnicle vam je potrebno:
5 šnicli junećeg ili telećeg mesa
5 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 dl vode
250 ml vina (crnog ili belog)
oko 250 ml crnog vina
2 kašike brašna
malo paradajz sosa
mast
ZAČINI: biber, so, mlevena maprika, lovorov list, ruzmerin

 

Priprema:

Za pripremu ovog jela najbolje je koristiti ekspres lonac, jer će tako biti brže gotove.

Pre pripreme šnicle dobro izlupajte i ostavite da odsoji u pacu od crnog vina i ruzmarina oko pola dana.

Crni i beli luk isecite na sitne komade, a zatim šnicle vadite iz paca i umešajte ih u brašno.

Istopite mast u loncu i pecite šnicle sa obe strane. Kada šnicle budu gotove u istoj toj masti prodinstajte crni luk. Kada postane staklast, stavite i beli luk i sve dobro začinite biberom, solju i paprikom i dodajte lovorov list. Vratite šnicle u lonac, pa odozgo sipajte nekoliko kašika paradajz sosa. Dodajte vino i vodu i sve zajedno krčkajte oko 20 minuta, da bi meso bilo mekše.

Lovačke šnicle najbolje idu uz kuvani pirinač i krompir pire.

šnicle

 

 

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...