LOVAČKE ŠNICLE: Jednostavan recept za vrhunski ručak

0
1055
Za lovačke šnicle vam je potrebno:
5 šnicli junećeg ili telećeg mesa
5 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 dl vode
250 ml vina (crnog ili belog)
oko 250 ml crnog vina
2 kašike brašna
malo paradajz sosa
mast
ZAČINI: biber, so, mlevena maprika, lovorov list, ruzmerin

 

Pročitajte i  Све што нисте знали о сланини: Запањиће вас ових 7 чињеница и добићете потребу да је једете сваки дан

Priprema:

Za pripremu ovog jela najbolje je koristiti ekspres lonac, jer će tako biti brže gotove.

Pre pripreme šnicle dobro izlupajte i ostavite da odsoji u pacu od crnog vina i ruzmarina oko pola dana.

Crni i beli luk isecite na sitne komade, a zatim šnicle vadite iz paca i umešajte ih u brašno.

Istopite mast u loncu i pecite šnicle sa obe strane. Kada šnicle budu gotove u istoj toj masti prodinstajte crni luk. Kada postane staklast, stavite i beli luk i sve dobro začinite biberom, solju i paprikom i dodajte lovorov list. Vratite šnicle u lonac, pa odozgo sipajte nekoliko kašika paradajz sosa. Dodajte vino i vodu i sve zajedno krčkajte oko 20 minuta, da bi meso bilo mekše.

Pročitajte i  Рецепт за БОМБА гибаницу: Богата филом са младим сиром и кајмаком

Lovačke šnicle najbolje idu uz kuvani pirinač i krompir pire.

šnicle

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име