Majčina molitva: Pomolite se Gospodu za svoju decu, da ostanu u Njegovoj milosti

0
6430

Majčina molitva iz manastira Tresije na Kosmaju

Oče sveti, besmrtni, iz koga izlazi sva dobrota i blagost, skrušena ti se molim za decu koju si mi podario da rodim.

Sačuvaj ih u svojoj milosti i svetosti, da bi se tvoje ime proslavljalo u njima. Uputi me svojom milošću kako da ih podignem za slavljenje tvoga svetog imena, a na korist ostalih ljudi.

Obdari me potrebnim strpljenjem i snagom za to. O gospode, prosveti razum moje dece tvojom premudrošću, da nauče dušom i mišlju tebe da vole. Usadi u srca njihova strah i odvratnost prema svakom poroku, da bi mogli ići pravim putem bez grešnosti.

Pročitajte i  Zašto prihvatamo Noć veštica, a zaboravljamo na poklade? Ovaj stari srpski običaj takođe prati maskiranje, a obeležava se čak 3 puta godišnje

Ukrasi duše njihove čistotom, dobroto, poniznošću, marljivošću, strpljenjem i svakom vrlinom.

Čuvaj usne njihove od svih kleveta i laži. Blagoslovi moju decu da bi mogla napredovati u vrlinama i svetosti i rasti pod tvojom zaštitom, a i ljubavi poštenih ljudi.

Neka bi njihovi anđeli čuvari bili sa njima i čuvali ih u mladosti od varljivih pomisli, zlih i grešnih kušanja ovoga sveta iod svih zamki nečistih duhova.

Pročitajte i  Kao za vreme Tita: Komšije mogu da vas prijave ako slavite slavu sa više od pet osoba

A kad moja deca pogreše pred tobo, ne okreni svoje lice od njih, nego, prema tvome velikom milosrđu, budi milostiv i prema njima, jer tisi jedini koji čistiš ljude od svakog greha.

Nagradi moju decu onim zemaljskim dobrima i svim što im je potrebno za spasenje. Sačuvaj ih od razjarenosti, gneva, nesreće, zla i muka kroz sve dane njihovog života.

Pročitajte i  Običaji na Mitrovdan: Ako želite da ispoštujete tradiciju ovo OBAVEZNO morate uraditi na dan Svetog Dimitrija

O, dobri Gospode, ja ti se molim, nagradi i mene radošću i veseljem od moje dece. Sačuvaj me u čestitosti i pravednosti da sa svojom decom mogu stati pred tebe u dan strašnoga suda tvoga i da bez straha mogu da kažem:

“Evo me, Gospode, sa decom koju si mi dao, da zajedno sa njima veličam tvoje najsvetije ime Oca, Sina i Svetoga Duha sve dok traje ovoga sveta.”

AMIN

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime