Мајчина молитва: Помолите се Господу за своју децу, да остану у Његовој милости

0
6945

Мајчина молитва из манастира Тресије на Kосмају

Оче свети, бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушена ти се молим за децу коју си ми подарио да родим.

Сачувај их у својој милости и светости, да би се твоје име прослављало у њима. Упути ме својом милошћу како да их подигнем за слављење твога светог имена, а на корист осталих људи.

Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то. О господе, просвети разум моје деце твојом премудрошћу, да науче душом и мишљу тебе да воле. Усади у срца њихова страх и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без грешности.

Pročitajte i  Славимо највећег хришћанског пророка: На дан Светог Јеремије не узимајте чешаљ у руке, да не навучете ЗЛО

Украси душе њихове чистотом, доброто, понизношћу, марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.

Чувај усне њихове од свих клевета и лажи. Благослови моју децу да би могла напредовати у врлинама и светости и расти под твојом заштитом, а и љубави поштених људи.

Нека би њихови анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света иод свих замки нечистих духова.

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

А кад моја деца погреше пред тобо, не окрени своје лице од њих, него, према твоме великом милосрђу, буди милостив и према њима, јер тиси једини који чистиш људе од сваког греха.

Награди моју децу оним земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење. Сачувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане њиховог живота.

Pročitajte i  Једноставна фраза монаха која ми је променила живот: После овога престала сам да бринем шта ће бити сутра

О, добри Господе, ја ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце. Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред тебе у дан страшнога суда твога и да без страха могу да кажем:

“Ево ме, Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам твоје најсветије име Оца, Сина и Светога Духа све док траје овога света.”

АМИН

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име