Колач са маком, сиром и чоколадом који ће вас оставити без текста: Будућа омиљена посластица у вашем дому

Колач који ће вам пробудити сва чула! Кад га једном направите постаће омиљена посластица у вашем дому.
Потребно вам је за тесто: 200 грама маслаца (маргарина), 500 грама брашна, 200 грама шећера, 1/2 прашка за пециво (кесица од 13 грама) и 1 јаје.
Надев од мака: 500 грама млевеног мака, 500 милилитара млека, 200 грама шећера, 1 кашичица цимета или по жељи више, 80 грама густина, 2 жуманцета и 4 кашике уља.
Надев од сира: 600 грама свежег крављег сира, 2 слатке павлаке или шлаг пене, 4 кашике шећера у праху,
корица од једног лимуна. И чоколада за кување за глазуру.

Припрема: Помешати брашно са прашком за пециво и у њему размрвити маргарин (маслац). Потом додати јаје и израдити прхко тесто. Оставити на хладном пола сата, разделити у два дела. Половину теста ставити у замрзивач, а другу половину теста у фрижидер.
Надев од мака: Загрејати млеко са шећером и циметом, додати мак са помешаним густином и уље па кувати око 10 минута. Смакнути са ватре и охладити. Охлађеном надеву од мака додати размућена жуманца па сјединити.
Надев од сира: Свежи сир добро оцедити и пропасирати. Додајте нарибану корицу једног лимуна, затим пажљиво умешајте тучено слатку павлаку у којој сте утукли шећер у праху.
Тесто из фрижидера разваљати у величини припремљене тепсије у којој ће се пећи (32 x 40 cm). Премазати надевом од мака, а затим надевом од сира. Тесто из замрзивача крупно нарибати на колач и све заједно пећи на 180 степени око 50 минута. Охлађен колач прелити чоколадом.

recepti.fr

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...