Сиротињски слаткиш који смо обожавали као мали! Макароне са прженим шећером и презлама као из бакине кухиње

ишта нисмо волели више него када кућа замирише на слатке макароне, пропржене на шећеру и презлама! Макароне са презлама, некада су биле идеално решење за брзу вечеру, поготово кад нам се јело нешто слатко, а у кући нема ничег конкретног. Сада можете, барем на тренутак да се вратитите у детињство и направите ову неодољиву посластицу.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Састојци:

250 г тестенине
50 г презли
50 г шећера
1 ванилин шећер
уље
Припрема:

Скувајте тестенину. На уљу пропржити презле па пред крај додати шећер и ванилин шећер и пропржити. Додати скувану и оцеђену тестенину и добро измешати. Уживајте у овј старинској прелепој посластици.

Извор: Бакина и декина кухиња

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...