Мали сајам спорта одржан у Мионици: Златни олимпијац Давор Штефанек обрадовао малишане пригодним поклонима

0
790

У организацији Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и Спортског савеза општине Мионица уз подршку локалне самоуправе у уторак је у Мионици по први пут одржан „Мали сајам спорта“. Ова манифестација има за циљ промоцију спорта и подстицање на професионално и рекреативно бављење спортом.

У новоотвореној  Хали спортова окупили су се спортисти из шеснасет клубова са територије општине Мионица како би демонстрирали своје умеће и способности основцима и средњошколцима, као и свим заинтересованим грађанима који су били део ове значајног догађаја.

Свечаном отварању „Малог сајма спорта“ присуствовали су државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, председник спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Савеза Горан Маринковић, и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Сајам је отворио златни олимпијац у рвању  и  председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

– Држава Србија улаже пуно у развој спорта и спортске инфраструктуре како би се створили најбољи услови за тренирање и такмичење спортиста. Деца су нешто најлепше што се може видети на оваквим манифестацијама, јер су она будућност српског спорта. – рекао је Штефанек и поручио најмлађим спортистима да ће им бити обезбеђени најбољи услови за бављење спортом, а на њима је да то оправдају неком од медаља на наредним такмичењима.

– Ова манифестација има за циљ промоцију здравог начина живота, као и подстицање младих да се баве спортом, кроз презентовање спортова и спортских клубова на територији наше општине. Овом акцијом желимо да заинтересујемо да почну да се баве спортом. Спорт је најбољи начин да наша деца правило расту и развијају се, и да своје време потроше на прави и квалитетан начин. Зато спорт треба да постане њихова свакодневица. – рекао је овом приликом председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Отварању Малог сајма спорта у Мионици присуствовао је и генерални секретар Спортског савеза Србије, Зоран Маринковић који је похвалио општину Мионица у организацији овог догађаја, што је према његовим речима прави погодак имајући у виду велики број деце која су посетила Сајам. Маринковић је додао да се одавде манифестација сели у Нови Пазар 26. септембра, након чега следе и други градови: Крушевац, Краљево и Врање.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име