Mališani velikog srca u važnoj misiji: Priča o dobroti dece iz Mionice

0
614

Opština Mionica je u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Neven“ pokrenula  humanitarnu akciju u cilju prikupljanja novčanih sredstava za stanovnike svoje opštine kojima je pomoć neophodna.

Humanitarni zadatak su pre svega dobili mali slikari iz Predškolske ustanove „Neven“, sa molbom od strane svojih vaspitača da iskoriste svoje talente, maštu, emociju i ljubav, i da ih prenesu na crteže koji će biti uramljeni i izloženi na aukciji gde će se prodavati tokom novogodišnjih praznika.

Pročitajte i  Trojica sinova vojvode Mišića: Tragična sudbina junaka, potomaka velikog vojvode

Mališani su ozbiljno shvatili svoj zadatak i napravili su mala umetnička dela u koja su unela sve ono najlepše što se od njih tražilo.

Pored njihovih roditelja i vaspitača, svi stanovnici Mionice su jako ponosni na njih jer su već naučili i pokazali prave ljudske vrednosti.

Dečiji crteži su takođe iskorišćeni za pravljenje novogodišnjeg kalendara koji će na najlepši način predstaviti široj javnosti vrednosti i put kojim ide opština Mionica. Ljubav prema članovima svoje porodice je najveća vrednost, a porodica predstavlja naveće blago koje treba čuvati i negovati.

Pročitajte i  Trojica sinova vojvode Mišića: Tragična sudbina junaka, potomaka velikog vojvode

Ideja ovog projekta je da dečiji crteži kroz novogodišnji kalendar, uđu u svaki mionički dom, i da tekst koji prati svaki crtež na najlepši način probudi dečiju dobrotu kod svih stanovnika varoši.

Opština Mionica tokom cele godine organizuje razne humanitarne akcije u kojima su uključeni ne samo mališani već i stanovnici varoši. Jedinstveni naziv koji te akcije nose je „Mioničani za Mioničane“, koji šalje jasnu poruku podrške da niko nije sam, i da smo uvek tu jedni za druge.

Pročitajte i  Neustrašivi sin vojvode Živojina Mišića: Nemci su ga streljali, a u času samrti izgovorio je OVU MOĆNU REČENICU!

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime