Малишани великог срца у важној мисији: Прича о доброти деце из Мионице

0
646

Општина Мионица је у сарадњи са Предшколском установом „Невен“ покренула  хуманитарну акцију у циљу прикупљања новчаних средстава за становнике своје општине којима је помоћ неопходна.

Хуманитарни задатак су пре свега добили мали сликари из Предшколске установе „Невен“, са молбом од стране својих васпитача да искористе своје таленте, машту, емоцију и љубав, и да их пренесу на цртеже који ће бити урамљени и изложени на аукцији где ће се продавати током новогодишњих празника.

Малишани су озбиљно схватили свој задатак и направили су мала уметничка дела у која су унела све оно најлепше што се од њих тражило.

Поред њихових родитеља и васпитача, сви становници Мионице су јако поносни на њих јер су већ научили и показали праве људске вредности.

Дечији цртежи су такође искоришћени за прављење новогодишњег календара који ће на најлепши начин представити широј јавности вредности и пут којим иде општина Мионица. Љубав према члановима своје породице је највећа вредност, а породица представља навеће благо које треба чувати и неговати.

Идеја овог пројекта је да дечији цртежи кроз новогодишњи календар, уђу у сваки мионички дом, и да текст који прати сваки цртеж на најлепши начин пробуди дечију доброту код свих становника вароши.

Општина Мионица током целе године организује разне хуманитарне акције у којима су укључени не само малишани већ и становници вароши. Јединствени назив који те акције носе је „Мионичани за Мионичане“, који шаље јасну поруку подршке да нико није сам, и да смо увек ту једни за друге.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име