Manastir na jugu Srbije u kome su Turci zakopali 12 ŽIVIH NEVESTI: Danas se u njemu događaju brojna ČUDA!

0
2821
Foto: Jutjub/printskrin

Pre 120 godina podignut je manastir Svete Petke Iverice.

Manastir se nalazi blizu Niša na putu ka Sofiji.
U poslednje vreme manastir privlači sve više gostiju koji žele da vide čudotvornu ikonu Svete Petke, repliku ikone crkve Hrista Spasitelja iz Moskve, koja je spaljena.

Manastir Svete Petke Iverice poznat je još i kao Vojni manastir, a njegovo podizanje  pomogao je i kralj Aleksandar I Obrenović.

Pročitajte i  Krvavo odelo kneza Mihaila Obrenovića čuva tajnu: I danas potpuno očuvano, svedoči o pravoj pozadini ubistva!

Staru crkvu podigli su gruzijsku monasi krajem 14. i početkom 15. veka kada su bežali od najezde Turaka.

Manastir počiva na moštima mnogih mučenika, u njemu su i Turci poubijali mnoge ljude. Jedna od jezivijih legendi koja se vezuje za manastir Svete Petke Iverice je da su u njemu žive zakopane 12 nevesta u venčanicama. 

Krajem 19. veka na prostoru gde se danas nalazi manastir bila je stacionirana grupa vojnih minera, koja je radila na prokopu tunela zbog izgradnje puta. Jedan od vojnika je sanjao kako se baš tu gde se oni nalaze nekada nalazila svetinja. Vojnici su počeli da kopaju i tako su došli do prve svetinje, koju su podigli gruzijski monasi.

Pročitajte i  Slavimo najvećeg hrišćanskog proroka: Na dan Svetog Jeremije ne uzimajte ovaj predmet u ruke, da ne navučete ZLO

U tom periodu kralj Aleksandar I Obrenović umalo se nije udavio u moru u Francuskoj, pa je vojska iz zahvalnosti prema Bogu, odlučila da ponovo sazida crkvu Svete Petke. Međutim, posle tri godine vojska više nije imala para za nastavak izgradnje.

Nedostatak novca nadomestio je sam kralj, koji je bio oduševljen inicijativom svojih vojnika.

Pročitajte i  Tarzan od Srbije: Čuveni Džoni Vajsmiler je rođen u Banatu, a poslednja želja bila je da mu na sahrani puste tri puta ovu stvar

Za manstir važi da ima čudesne moći, što potvrđuju i mnogi koji ga redono posećuju.

Opanak/Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime