MARIJA I MARINA GOBOVIĆ ČUVARI TRADICIJE: Bliznakinje koje plene svojim glasovima i pojavom!

0
277

Marija i Marina Gobović su sestre bliznakinje koje su postala poznate zbog orginalnog pristupa tradicionalnoj muzici.

Ona zaista plene zbog načina na koji interpretiraju tradicionalnu srpsku muziku i etno-pop, a ovo je i priča o njima:

sestre_1434018799_670x0

MARIJA: Iako fizički ne ličimo kao jaje jajetu, Marina i ja smo uvek bile tipične bliznakinje. Gotovo sve u životu smo radile zajedno – od prvih koraka koje smo napravile do prvog nastupa na velikoj sceni. Imamo ista interesovanja i navike, iste vrline i mane, a delimo i zajednički talenat. Muzika je uvek bila najvažniji deo našeg života. Pevale smo zajedno i kao devojčice i neumorno vežbale klavir, dok su se druga deca igrala.

Kada smo se opredeljivale za studije, zajedno smo donele odluku da studiramo prava, pa smo i ispite polagale u istim rokovima, s gotovo identičnim uspehom. Želele smo da pored muzike imamo još jednu profesiju, ali nismo odustajale od svojih snova. Bile smo vokalne solistkinje KUD „Branko Cvetković“ i tako počele da pevamo izvornu muziku. Mnogo smo naučile u KUD, stekle smo samopouzdanje, naučile da se borimo s tremom, da se ponašamo na sceni. Putovale smo po zemlji i inostranstvu, stekle mnogo prijatelja, ali smo uvek bile upućene jedna na drugu.

Pročitajte i  Doktorka Danica Grujičić upozorava: Ovo je najvažnije u doba epidemije

sestregobovic1

Prekretnica u našoj karijeri bio je momenat kad nas je Merima Njegomir, odgovorni urednik narodne muzike u muzičkoj produkciji RTS, čula na velikoj audiciji i izabrala da napravimo trajne snimke za arhiv Radio Beograda. Njene reči hvale bile su za nas podsticaj da nastavimo muzičku karijeru. Snimile smo dva albuma, „Zora“ i „Probudi se“, i bile preponosne kad smo Merimu pozvale da nam bude specijalni gost na našem solističkom koncertu u Sava centru.

Pročitajte i  Sestra Dušica iz šok sobe: Umrla je negujući bolesnika zaraženog variolom

MARINA: Marija i ja uvek smo slušale istu muziku, čitale iste knjige, maštale o sličnim stvarima. Imamo gotovo identičan ukus za modu, ali uvek biramo drugačije stvari. Ona je plavuša, a ja brineta, pa nam pristaju različite palete boja. Neki menadžeri su mi predlagali da se i ja ofarbam u plavo kako bismo bile sličnije, ali ja mislim da to nije neophodno – mnogo je važnije to što nam se glasovi idealno slažu. Inače, često nam se dešava da u isto vreme pokušavamo da kažemo istu stvar, istim rečima, naravno. Jedna drugoj zvučimo kao eho, što nas ponekad dovodi u komične situacije.

Pročitajte i  Grof Drakula bio je veliki darodavac za Srbiju: Vojvoda Vlad Cepeš spasio je OVAJ ZNAČAJAN srpski manastir i pokazao svoju svetlu stranu ličnosti

sc--gobovic-2

Bile smo mentori u jednom televizijskom muzičkom takmičenju i uvek smo, ne znajući šta je ona druga rekla, učesnike ocenjivale maltene identično, stavljajući im iste primedbe i hvaleći iste stvari. Sada se, kad idemo na televizijska gostovanja, unapred dogovorimo šta će koja da kaže, da ne bismo spontano horski odgovarale. Simetrija u našim životima je tolika da smo se obe udale za elektroinženjere, obojica su rođena 1982. godine, i verovali ili ne – obojica se zovu Bojan.

newsweek

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime