Idealne kao predjelo ili dodatak glavnom jelu!

Sastojci: 800 g mladih tikvica, 1 vezica peršuna, 2 kašičice ruzmarina, 8 čenova belog luka, 2 dl maslinovog ulja, 2 dl suncokretovog ulja, 1 dl sirćeta, 15 g belog luka u granulama.

Priprema: Tikvice oprati, ne ljuštiti, odstraniti im krajeve, pa iseći na kolutove. Svaki kolut protrljati sa malo soli, staviti ih na jednu krpu, pa prekriti drugom da se upije tečnost koju će pustiti. Ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.

Pročitajte i  Recept za najzdraviju zimnicu na svetu: Cvekla iz tegle bogata vitaminima popravlja krvnu sliku i štiti imunitet

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati tikvice i peći 15-20 minuta.

Za marinadu pomešati seckan list peršuna, ruzmarin, ulje i sirće, pa posoliti i pobiberiti po ukusu (dodati i beli luk u granulama ako volite). Naseckati i beli luk, pa dodati u marinadu.

Pečene tikvice pomešati sa marinadom i ostaviti da odstoje nekoliko sati na hladnom.

Pročitajte i  Turšija čisti creva i snižava holesterol: Lek za mnoge bolesti nalazi se u vašem špajzu

Složiti ih u tople tegle, zatvoriti i čuvati na hladnom.

oklagija.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime