Медене паприке: Слатко-кисела зимница коју ћете обожавати

Стари рецепт војвођанског краја за паприку са медом одлучили смо да овога пута поделимо са читаоцима нашег портала. Уверићете се да ништа слађе нисте јели у животу!

За три тегле величине 3 l  неопходна вам је следећа количина састојака за припрему:

медене паприке

На једну литру воде потребно вам је 8 kg црвених паприка, 200 gr меда, 2 винобрана, 1 конзерванс, 80 ml есенције, 100 gr шећера, 150 gr соли, мало бибера у зрну, ловоровог листа у количини по жељи.

Припрема се на следећи начин:

медене паприке

У лонац од 6 литара ставити воду и у њу све састојке осим есенције па пустити да поври. Потом смакнути са шпорета па ставити и есенцију. Промешати, вратити на ватру а онда додавати шаку по шаку претходно опраних и очишћених паприка. Довољно је тек толико времена да паприка само промени боју, а онда је вадити из лонца и додавати нове паприке док се све не прокувају и оцеде. Прокуване па оцеђене паприке ставити у трећи суд и налити их течношћу од кувања и тако оставити да одстоје целих 12 сати.

Најбоље је да ово радите увече да би преко ноћи оне одстојале. Следећег дана окренути паприке у новом суду и пустити да одстоје још 6 сати. Након истека времена добро их оцедите и ређајте у претходно стерилисане тегле са по 2 листа ловора у свакој. Паприке ће саме пустити течност коју су упиле, али можете долити и мало оне течности у којој су се кувале и одстајале.

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...