Medeni kolač koji se topi u ustima: Sa samo dva jajeta, malo meda i griza napravite izvrstan desert

0
678

Sastojci za kore:

1/2 šolje od 200 ml šećera
1/2 šolje od 200 ml meda
1/2 kašičice sode bikarbone
2 cela jaja
400 grama brašna

Sastojci za krem:

300 mililitara mleka
3 kašike griza
200 grama putera
150 grama šećera u prahu
sok od pola limuna
400 grama džema od kajsija

Priprema:

medeni kolač sa grizom

Ulupati penasto jaja sa šećerom dok se masa ne udvostruči.

Pročitajte i  Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Zatim dodajte med, sodu bikarbonu i brašno.

Umesiti testo i pokriti kesom ili folijom pa ostaviti preko noći ili nekoliko sati da odstoji.

Kad odstoji podeliti na 4 jednaka dela pa razvući ( ako je potrebno dodati malo brašna ) svaki deo na dimenzije 25 dž 35 cm.

Namotati na oklagiju pa preneti na obrnutu tepsiju i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni 10 – 12 minuta, zavisno od rerne. Pazite brzo se osuše, treba da budu svetle boje, tek malo da požute, gotove su kada ivice porumene.

Pročitajte i  Čorbadžijsko jelo: Specijalitet od svinjskog mesa koji se nekada mogao jesti samo u bogataškim kućama

Za krem staviti mleko da provri pa zakuvati griz i ostaviti da se ohladi.

Ulupati puter sa šećerom u prahu pa im dodati ohlađen griz i umutiti.

Na prvu koru naneti pola krema, staviti drugu koru pa naneti ceo džem, teću koru i ostatak krema.

Poklopiti zadnjom korom i ostaviti da odstoji i omekani. Možete preko noći.

Pročitajte i  Doručak za celu porodicu od samo 200 dinara: Slani mafini sa jogurtom

brzikolaci.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime