Састојци: танке коре за баклаву, 2 пудинга од ваниле, шећер за пудинг, 2 кашике шећера за прелив, 1 пуна кашика меда, 50 г сувог грожђа, уље, ванилин шећер.
Припрема: На води скувати пудинг, додати шећер по жељи и један ванилин шећер. Оставити да се охлади. Покрити кесом да се не ухвати кора.
Kору намазати уљем, преклопити је па поново намазати уљем помоћу четкице. Још једном преклопити и намазати и на ћошак убацити пуну кашичицу пудинга са сувим грожђем.
Савијати у облику троуглића и ређати у плех. Намазати троуглиће уљем и пећи на 200 степени око 30 минута.
Сируп: У шерпицу ставити 2 кашике шећера и пуну кашику меда, па додати 200 мл воде и кувати да се добију густи бели мехурићи и тиме прелити вруће троуглиће.
Уживајте!