Медени троуглићи пуњени ванила кремом и преливени медом: Најбољи слаткиш за посне дане

Састојци: танке коре за баклаву, 2 пудинга од ваниле, шећер за пудинг, 2 кашике шећера за прелив, 1 пуна кашика меда, 50 г сувог грожђа, уље, ванилин шећер.

Припрема: На води скувати пудинг, додати шећер по жељи и један ванилин шећер. Оставити да се охлади. Покрити кесом да се не ухвати кора.

Kору намазати уљем, преклопити је па поново намазати уљем помоћу четкице. Још једном преклопити и намазати и на ћошак убацити пуну кашичицу пудинга са сувим грожђем.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?

Савијати у облику троуглића и ређати у плех. Намазати троуглиће уљем и пећи на 200 степени око 30 минута.

Сируп: У шерпицу ставити 2 кашике шећера и пуну кашику меда, па додати 200 мл воде и кувати да се добију густи бели мехурићи и тиме прелити вруће троуглиће.

Уживајте!

Pročitajte i  Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...