Медлин Олбрајт у новој књизи оцрнила Србе: Демонстранти јој прекинули промоцију називајући је ратним злочинцем ВИДЕО

0
1454

Бивша америчка секретарка Медлин Олбрајт одржала је промоцију своје нове књиге “Фашизам: упозорење” у јеврејској заједници Бет Елоим у насељу Бруклин у Њујорку. Књига, између осталог, садржи и Олбрајтино сагледавање рата у Југославији, рата на Косову, Милошевићеве власти називајући српски народ највећим злочинцем и кривцем за тадашње сукобе у региону. Оправдање за НАТО агресију над српским народом изнела је у истом делу књиге описујући да је одлука о интервенцији донета од стране тадашњег председника Клинтона и саме секретарке.

“Током треће године службе државног секретара, председник Клинтон и ја смо осетили дужност да искористимо национална безбедносна средства која су нам била на располагању да бисмо спречили губитак још већег броја жртава. Након састанка са европским колегама, извршили смо притисак на српског лидера да пронађе миран начин за излазак из кризе. Такође, упутила сам га, да као и у Босни, Нато је био спреман за ваздушни напад у циљу заштите цивила. У плану који смо развии, Косову би била додељена аутономија, као и разоружање ОВК-а, а њихов захтев за независношћу стављен на чекање. Након много оклевања , косовски Албанци су пристали на договор, а да би договор био склопљен морали смо да убедимо и човека из Београда (Милошевића, прим. прев.)“ – тврди она у књизи.
Као узрок за бомбардовање Југославије, наведена је Милошевићева тврдоглавост и одлучност да Косово остане део Србије. Ауторка је споменула и Милошевићеву директиву о интервенцији снага безбедности на Косову у циљу протеривања албанског становништва, како више не би били већина на тој територији.


Промоција је, међутим, прекинута након што су демонстранти у публици узвикивали да је ауторка ратни злочинац, истичући и плакате са сличним порукама. Догађај није био медијски најављен, нити су представници медија били присутни. Аудио и видео снимање, такође, није било дозвољено. Међутим, сарадник Еспреса из Њујорка нашао је начин да све забележи. Секретаркино обраћање је било прекидано од стране протестаната који су је називали ратним злочинцем, кривцем за геноцид на Блиском истоку и смрт још увек непознатог броја цивила, али за које се зна да броје преко петсто хиљада дечијих жртава.


Професорка Олбрајт говорила је о пропасти америчке демократије и успону фашизма, а сама промоција књиге је увод у њену политичку турнеју коју планира да спроведе широм Сједињених Америчких Држава. Бивша секретарка је у новој књизи изнела своје ставове о бившим фашистичким режимима у којима је одрастала, тренутној власти у Америци земљи и председништву Доналда Трампа.

еспресо

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име