Mekani i sočni mafini sa komadićima čokolade

0
590
Foto: Flickr

U poslednjih nekoliko godina mafini su jedan od najpopularnijih slatkiša kod nas.

Jednostavno i brzo se spremaju, a deca ih posebno obožavaju. Ovaj slatkiš je posebno praktičan jer osnovnoj smesi možete dodati šta god volite – komadiće čokolade, voće, suvo voće, krem, šlag… i tako od jedne smese dobiti  nekoliko vrsta.

Pročitajte i  Trik koji morate isprobati! Evo kako da ispečete ribu bez kostiju!

Sastojci:

2 jaja
150 g šećera
3 vanilina šećera
10 kašika ulja
1 prašak za pecivo
200 ml jogurta
300 g mekog brašna
100 g čokolade (po izboru)

Foto: Flickr

Pomešajte najpe suve sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo.

Postepeno dodajte jogurt, kašike ulja i jaja. Sastojke mešajte sve dok grudvice ne nestanu.

Pročitajte i  Svi su ga osuđivali, a nisu znali za njegovu bol: Istinita priča o monahu koji se do sudnjeg dana borio sa alkoholom

Na kraju ubacite komadiće čokolade po izboru i kašikom promešajte.

Pecite ih na temperaturi od 180 stepeni do 200 stepeni u zavisnosti od jačine rerne. Da biste proverili da li su pečeni, ubacite čačkalicu u jedan mafin. Ako se testo ne zalepi za čačkalicu, znaćete da su mafini gotovi.

Prijatno!

Pročitajte i  Istoričari poručuju: Danas bismo bili Švajcarska ili Švedska da je ON ostao srpski vladar

(OPANAK/STIL)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime