U poslednjih nekoliko godina mafini su jedan od najpopularnijih slatkiša kod nas.
Jednostavno i brzo se spremaju, a deca ih posebno obožavaju. Ovaj slatkiš je posebno praktičan jer osnovnoj smesi možete dodati šta god volite – komadiće čokolade, voće, suvo voće, krem, šlag… i tako od jedne smese dobiti nekoliko vrsta.
Sastojci:
2 jaja
150 g šećera
3 vanilina šećera
10 kašika ulja
1 prašak za pecivo
200 ml jogurta
300 g mekog brašna
100 g čokolade (po izboru)

Pomešajte najpe suve sastojke – brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte jogurt, kašike ulja i jaja. Sastojke mešajte sve dok grudvice ne nestanu.
Na kraju ubacite komadiće čokolade po izboru i kašikom promešajte.
Pecite ih na temperaturi od 180 stepeni do 200 stepeni u zavisnosti od jačine rerne. Da biste proverili da li su pečeni, ubacite čačkalicu u jedan mafin. Ako se testo ne zalepi za čačkalicu, znaćete da su mafini gotovi.
Prijatno!
(OPANAK/STIL)