Састојци:
500 грама пилећег меса
веза зелени
1 црни лук
со
бибер
суви зачин
домаћа резанца
Припрема:
Очистите зелен и ставите у лонац са хладном водом, те додајте пилетину исецкану на комаде.
Ољуштите црни лук, исеците на пола па запеците на парчету алу-фолије на врућој рингли.
Додајте лук у воду и ставите на јаку ватру да што пре проври.
Смањите температуру, кувајте полупоклопљено на тихој ватри, посолите и побиберите.
Kад месо и зелен омекшају, извадите и исецкајте.
Закувајте резанца у супи, па кад омекшају, вратите поврће и пилетину, те додајте суви зачин.
Служите вруће, посуто першуновим листом.
По жељи можете додати и мало лимуновог сока у тањир.
Експериментишите и са другим додацима – исецкајте мало власца, свеже љуте папричице или додајте кувани кромпир или јаје – добићете комплетан ручак.
Лепа и срећна