Ово има само у Србији – мештани села код Лесковца имају мост преко ког прелазе МЕРДЕВИНАМА

0
4027

Мештани села Доње Крајинце поред Лесковца већ 15 година имају мост преко Јужне Мораве, а преко њега прелазе – мердевинама.

“Волео бих да неко од власти дође и попне се овим мердевинама. Овако ми путујемо у Европу. Да види цео свет”, јада се један мештанин.

Ауто-пут који води ка Македонији буквално је одвојио село од земље коју мештани обрађују с друге стране реке.

Pročitajte i  Погледајте како је изгледао састанак краљице Елизабете и последњег краља Југославије: Разлог сусрета био веома необичан (ВИДЕО)
Фото: Принтскрин видео “Експлозив”

Храна, вода, ђубриво, опрема све иде преко канапа и мердевина. Преносили су и кошнице. Најтеже је људима са стоком чије фарме не могу да се преселе на другу обалу.

Из општине су саопштили да ове године није предвиђено да се граде приступне саобраћајнице, тако да не постоји ни рок за завршетак.

Pročitajte i  Филмска прича Србина који је изумео прву машиницу за шишање: У Србији су га сматрали чудаком, а Енглеска је присвојила његове милионе

Овог пролећа први пут се десило да мештани нису засејали пшеницу и кукуруз јер иако трактор стиже до моста, пренети све на другу страну, кажу, била би сулуда идеја.

Пропале су огромне површине. А мештани упозоравају да се нешто мора решити, да мост не понесе нечије име, пише Б92.

Фото: Принтскрин видео “Експлозив”

Б92, Експлозив – Прва РС

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име