Milica (30) je master ekonomije, a kada joj dosadi kancelarija beži u planinu da čuva ovce

0
813

Tridesetogodišnja Milica Ćirić iz Pirota, master ekonomije, zaposlena je u knjigovodstvenoj agenciji, ali svaki slobodan trenutak koristi da ode na Staru planinu i da čuva ovce.

Na taj način pomaže roditeljima, ali i opušta se u prirodi. Uživa podjednako u oba posla.

Dovoljan je samo jedan zvižduk i stado ovaca i koza odmah poslušno kreće za njom. Sa životinjama je, objašnjava Milica, od kada zna za sebe.

Pročitajte i  Trojica sinova vojvode Mišića: Tragična sudbina junaka, potomaka velikog vojvode

“Od kada sam prohodala, ja sam sa životinjama. Moje lutke su bile ovčice, kozice, jagnjići. Živela sam u prirodi. Verovatno kada bi ovaj posao bio isplativiji, da bi se njemu posvetila u potpunosti”, priča Milica Ćirić.

A pošto nije dovoljno isplativ, Milica je već šest godina zaposlena u knjigovodstvenoj agenciji.

“U zadnjih 100 godina u ovčarstvu se ništa nije promenilo, a što se tiče knjigovodstva svakim danom se nešto menja i moram da se usavršavam, da čitam, da pratim zakone”, kaže Ćirić.

Pročitajte i  Pismo Ajnštajna Milevi Marić koje svedoči o njenom teškom položaju u braku: Neljudski zahtevi koje je veliki naučnik postavio svojoj ženi

U agenciji imaju samo reči hvale za Milicu.

“Izuzetan radnik, izuzetno pametna, vredna, i zna šta treba da se uradi. Ima znanje”, priča knjigovođa Verica Golubović.

A kada joj dosade konta i propisi, Milica krene put Stare planine i sela Nišora.

“Od svega toga pobegnem. Sa životinjama opustim mozak skroz. Može da boli glava i od ovaca, kad sunce pripeče ili kad padne kiša, a od računovodstva uglavnom boli glava”, ispričala je Milica.

Pročitajte i  "Iskopaše ti oči lepa sliko"... Istina o fresci kraljice Simonide u Gračanici koju je opevao Milan Rakić

Volela bi da dođu bolji dani za ovčarstvo pa da svoju diplomu mastera ekonomije može da iskoristi za razvoj poljoprivrede na Staroj planini.

(RTS/Foto: Fejsbuk)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime