Милош (21) пример је свим младима: “Не желим да будем нечији роб. Боље своју земљу орати, него на туђој новце бројати”

0
1003

Милош Ђокић је младић са јасним животним принципом ког се чврсто држи и не одустаје. Милош је порука, али и инспирација. Он живи у селу Трнова на породичном имању које одржава и на ком је направио право животињско царство.

Каже да се од пољопривреде може живети и, иако је тежак посао, добит је вишеструка.

милош ђокић

– Не желим да радим за некога и будем нечији роб. Да зарађујем 400, 500 марака, а много више могу зарадити на свом имању. Боље своју земљу орати, него на туђој новце бројати – каже овај млади пољопривредник за БН ТВ.

Pročitajte i  Турски султан тражио је од Козака из Запрожја да се предају: Њихов одговор ушао је у историју као најсмешнији дипломатски одговор икад

Његов дан почиње у пола четири ујутру када изводи стадо на пашу, а затим храни остале животиње.

Тренутно гаји око 70 оваца, а не би жалио да их има 200, 300 јер су јако послушне. Било би му лакше када би добио неки подстицај од општине јер би тако проширио своје стадо и производњу.

Pročitajte i  Изабрана најлепша Слика Србије за 2022: Нестварна фотографија крста у магли са Косова и Метохије однела је победу

Осим оваца, Милош брине о кравама, коњима, магарету, живини и пчелама, што му је омиљени посао.

– Пчеларством се бавим више од десет година и тренутно имам 10 кошница од којих буде око 70 килограма меда. Пошто се продаје све и свашта, одлучио сам да произведем свој мед за личну употребу да бих знао шта користимо ја и моја породица – истакао је он.

Одлучио је да упише факултет да би се додатно потковао знањем.

Pročitajte i  ГОРШТАК ДАНЕ ДОБИО СТРУЈУ И НОВУ КУЋУ, АЛИ ПАКОСТ ЉУДИ ПОСЕБНО БОЛИ: Све се променило након рођења сина, Кристина ћути, њени љути

– Желим да будем школован пољопривредник, тако да нико не може рећи како целог живота чувам овце. Факултет је тежак, али ћу га завршити – каже Милош.

Једно је сигурно – има велику вољу да сачува живот на селу јер се, каже, ту може пронаћи здравље и душевни мир, од чега у данашње време сви беже одлазећи у град и бирајући брз начин живота.

БН ТВ

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име