Мини макси лига 2021/2022: Велики број пријављених екипа међу којима су и девојчице

0
576

Мини макси лига „Мионица 2021/2022“, коју по трећи пут организује мионички Спортски центар, почела је 13. новембра и трајаће до краја марта наредне године. Фудбалске вештине ће демонстрирати више од  50 екипа из 11 клубова из Ваљева, Лазаревца, Лајковца, Уба, Осечине и Мионице узраста од 7 до 11 година. Занимљиво је да ће први пут учествовати и две екипе састављене искључиво од девојчица, чланица Женског фудбалског клуба „Јединство“ Уб.

-Мионица наставља добро спортску традицију. Мини макси лига је веома важан спортски догађај, а Мионица је домаћин и ове године. Значајна спортска дешавања која се организују у новој спортској хали показују оправданост улагања у  њену реконструкцију. Након 25 година, успели смо да изградимо једну модерну халу. За обнову хале издвојено је 114 милиона динара. Поред тога, изградили смо теретану на отвореном, реконстуисали фудбалски и кошаркашки терен – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица који је свим учесницима пожелео много среће у такмичењу.

Мионица се 2019. године придружила великој породици градова широм Србије у којима се организује Мини макси фудбалска лига. Новина је да ће се утакмице ове сезоне играти у два града, наизменично у хали Спортског центра Мионица и Хали спортова у Ваљеву. Због пандемије корона вируса утакмице се играју без присуства публике и уз строго придржавање прописаних мера заштите од КОВИД-а 19. Мини макси лига је најмасовнији спортски покрет и пројекат Базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име