Министар Расим Љајић и директорка Туристичке организације Србија Марија Лабовић посетили Мионицу и Бању Врујци

0
719

Туристичка организација Србије наставља своју кампању “Изабери своју авантуру, види Србију” у оквиру које је као могуће дестинација за одмор овог лета у нашој земљи, представила природне лепоте Мионице и њене околине.

Том приликом мионички крај су посетили министар трговине, туризма и телекомуникације Расим Љјајић, директорка Туристичке организације Србија (ТОС) Марија Лабовић и представници медија.

Упознали су се са свим чарима који овај део наше земље поседује, негује и чува.

Министар Љајић је искористио прилику и позвао грађане наше земље да је право време да свој одмор проведу у нашој земљи и упознају све њене лепоте.

Гости су овом приликом у друштву председника Општине Мионица Бобаном Јанковићем обишли Мионицу и Бању Врујци.

Посетили су и „Нову бању“ у Врујцима, једну од најпознатијих туристичких дестинација мионичког краја. Комплекс базена „Нове бање“ који у току летње сезоне дневно посети неколико хиљада људи, представља јединствени спа центар у Србији. Љајић је у разговору са председником општине Мионица и власницима „Нове бање“ изразио задовољство што види један модеран туристички комплекс, пред којим је велика перспектива.

Министар Љајић, председник Јанковић и представници “Нове Бање”

Директорка ТОС-а је истакла да је циљ кампање “Изабери своју авантуру, види Србију” да се на најбољи начин представе дестинације наше земље до сада нису толико биле препознате као значајне.

 

Шта све можете видети у мионичком крају?

Свој одмор у мионичком крају гости могу искористити за обилазак родне куће великог војсковође Живојина Мишића која се налази у Струганику и прелепог Ткачког двора у селу Ракари у коме се негује ткање као непревазиђена уметност. Бања Врујци која је позната по својим лековитим својствима је само још једно идеално место за уживање, релаксацију, али и за лечење.

Духовно благо овог места је велико јер га чине светиње које су старе и по неколико векова.

Споменик природе Рибница у селу Паштрић је права мала природна оаза мира и лепоте.

Угођај у овом крају може се употпунити уживањем у дегустацији најлепших старих српских слатких и сланих ђаконија.

Ако до сада нисте имали прилику да посетите ову живописну варош, сада је право време за то.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име