Министар Недимовић у посети Мионици: Обећао помоћ државе мионичким пољопривредницима

0
384

Министарство пољопривреде помоћи ће мионичким пољопривредницима у отклањању последица суше. Подршку државе најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић који је данас заједно са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем обишао пољопривреднике у Мионици и у сали Скупштине општине Мионица разговарао са њима.

Недимовић је најавио јавне позиве које ћи Министарство ускоро расписати из области механизације, где ће држава учествовати са 50 одсто.

-Са председником општине Мионица договорићемо на који начин ће држава помоћи мионичким пољопривредницима у отклањању последица суше. Да видимо на који начин ћемо да реагујемо путем робних резерви како бисмо обезбедили сточну храну. А од октобра због дефицита млека, очекујемо повећање цене -рекао је Недимовић.

Он је истакао да је премија за млеко повећана са 7  на 10 динара и да Србију у наредном периоду очекују нове мере када је реч о млечном говедарству.

Председник општине Мионица, Бобан Јанковић обраћајући се мионичким пољопривредницима нагласио је да држава све чини како бисмо данас у Србији и Мионици имали квалитетне пољопривредне производе.

-Напорно радимо како би наши  пољопривредни произвођачи имали све услове за развој. Асфалтирамо локалне путеве, улажемо у комуналну инфраструктуру. Пољопривереда је изузетно важна за грађане Мионице. А ове године смо уз подршку Владе Србије обезбедили више од 1,5 милијарди динара, које ће бити уложене у драстично побољшање услова живота свих Мионичана – рекао је Јанковић.

У обиласку општине Мионица, министар Недимовић са председником Бобаном Јанковићем посетио је и мионичког успешног живинара Милана Степановића из села Паштрића. Милан са својом породицом узгаја 12 хиљада пилића, а домаћинство Степановић је опремљено и најмодернијом кланицом.

Општина Мионица расписала је два јавна позива за доделу подстицаја за инвестиције у физичку имовину газдинстава и инвестиције у органску производњу. Укупна средства која је Општина определила износе 12,8 милиона динара, од тога 9 милиона за подстицаје у физичку имовину, а 3,8 милиона за подстицаје у органску производњу.

– Општина Мионица је определила 12 милиона динара за развој пољопривреде. То је значајна сума. Позивам све мионичке пољопривреднике да конкуришу и обезбеде новац који им је неопходан – рекао је Јанковић.

Министар Недимовић и председник општине Мионица Јанковић
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име