Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања дало зелено светло за финансирање пројеката општине Мионица

0
26

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одобрило је општини Мионица новчана средства за подршку пројектима из области социјалне заштите. Уговор су потписали министарка Дарија Кисић Тепавчевић и председник општине Мионица Бобан Јанковић. Општина Мионица искористиће одобрена средства за развој услуга социјалне заштите и повећање социјалне сигурности.

– Захваљујем се Влади Републике Србије и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Делотоворна и ефикасна социјална заштита је важна за добробит свих грађана, за њихову социјалну сигурност и безбедност. Држава Србија овим потврђује да стоји иза својих грађана и да могу да рачунају на њену помоћ. Општина Мионица пружа подршку за најосетљивије категорије становништва кроз различите програме и пројекте, као и развојем нових и унапређење постојећих услуга – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Pročitajte i  Бесплатна припремна настава за све осмаке мионичких школа

По потписивању уговора у Палати Србије, министарка Кисић Тепавчевић је истакла да је циљ наменских средства да се финансијска помоћ усмери ка онима којима је најпотребнија.

– Локалне самоуправе имају најбољи увид где је та помоћ неопходна, А социјална заштита је један од приоритета Владе – рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

Pročitajte i  Општина Мионица потписала са Владом Србије уговор за пројекте развоја

У Мионици је у току реализација пројекта „Помоћ у кући“ у оквиру ког три неговатељице и један неговатељ пружају помоћ старим и немоћним лицима на читавој територији мионичке општине. За финансирање овог пројекта из општинског буџета опредељено је 3,2 милиона динара. Крајем прошле године, локална самоуправа је отворила и Канцеларију у центру Мионице, у којој се налази седиште пројекта.

Pročitajte i  Министарка др Дарија Кисић и председник општине Мионица Бобан Јанковић посетили породицу Јаковљевић: Уручили вредне поклоне за нову кућу

Општина Мионица једна је од  50 општина којој су одобрена средства а Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је ове године за финансирање услуга социјалне заштите из надлежности јединица локалне самоуправе извојило 556 милиона динара.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име