Obožavaćete ove minjone sa suvim šljivama koji će vam probuditi sva čula

Sezona je šljiva pa možda je neko od vas već samostalno počeo da ih suši u kućnoj radinosti, pa ako jeste onda ćete prosto da obožavate ovaj recep koji je nesvakidašnji i baš poseban.

minjoni

 

Potrebne su dve kore, sastojici za prvu koru su sledeći: 500gr šećera, 300 gr keksa,100 gr lešnika, 200 gr bele čokolade

Za drugu koru: 300 gr meda,300 gr suvih šljiva, 100ml ruma, 100gr crne čokolade, 100gr seckanih oraha

Za glazuru; 200 gr čokolade i malo ulja

minjoni

Priprema: Ušpinujte šećer, pa u njega postepeno umešajte mleveni keks i drobljene lešnike. Dok je smesa još topla, rasporedite je na pek-papir. Rastopite belu čokoladu i u tankom sloju je premažite preko prve kore. Suve šljive prelijte rumom i ostavite ih malo da omekšaju. Potom ih sitno isečkajte i pomešajte sa medom, seckanim orasima i rastopljenom crnom čokoladom. Dok je smesa još topla, nanesite je preko bele čokolade. Čokoladu za glazuru rastopite i prelijte preko kolača.