МИОНА ФИЛМ ФЕСТ 2019: Општина Мионица други пут за редом домаћин фестивала кратког и документарног филма

0
772

У организацији општине Мионица и Удружења уметника Србије 24. и 25. маја у Културном центру Мионица ће се други по реду одржати МИОНА ФИЛМ ФЕСТ. Овај филмски фестивал је манифестација која својим програмом промовише уметничке вредности савременог српског краткометражног филмског стваралаштва и уједно подржава развој младих филмских аутора.

Током два фестивалска дана публика ће имати прилику да види 8 краткометражних филмова који ће се борити за прву награду. Стручни жири ове године чине режисер Дарко Баји, који ће бити на месту председника жирија, глумица Миона Марковић и филмски критичар Мирољуб Стојановић.

У оквиру фестивала, 24. Маја, у просторијама Библиотеке Милован Глишић биће одржана трибина на тему ”Однос медија према филму” у којој ће учествовати новинари Вања Булић Александра Миката и  Дејан Грујић. За суботу 25. Маја, на истом месту је планирана трибина на тему  ”Филм у 21. веку“ на којој ће говорити режисер Дарко Бајић, филмски критичар Мирољуб Стојановић, глумци Миона Марковић и Зоран Ћосић.

За децу основних и средњих школа са територије општине Мионица, а као део пропратног програма фестивала, одржаће се МИОНА ФИЛМ КВИЗ, тематски квиз о српској кинематографији.

МИОНА ФИЛМ ФЕСТ 2019
МИОНА ФИЛМ ФЕСТ 2

На прошлогодишњем фестивалу представљено је осам краткометражних и документарних филмови домаћих аутора, а титулу победника су однели Дејан Петровић за филм “Исти” и Коста Ристић за филм ” Дос патриас”.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име