MIONA FILM FEST 2019: Opština Mionica drugi put za redom domaćin festivala kratkog i dokumentarnog filma

0
560

U organizaciji opštine Mionica i Udruženja umetnika Srbije 24. i 25. maja u Kulturnom centru Mionica će se drugi po redu održati MIONA FILM FEST. Ovaj filmski festival je manifestacija koja svojim programom promoviše umetničke vrednosti savremenog srpskog kratkometražnog filmskog stvaralaštva i ujedno podržava razvoj mladih filmskih autora.

Tokom dva festivalska dana publika će imati priliku da vidi 8 kratkometražnih filmova koji će se boriti za prvu nagradu. Stručni žiri ove godine čine režiser Darko Baji, koji će biti na mestu predsednika žirija, glumica Miona Marković i filmski kritičar Miroljub Stojanović.

Pročitajte i  Mesto gde se kupaju vile i večno vezuju zaljubljeni: Prekrasni vodopad na Gostiljskom potoku NIKOGA NE OSTAVLjA RAVNODUŠNIM

U okviru festivala, 24. Maja, u prostorijama Biblioteke Milovan Glišić biće održana tribina na temu ”Odnos medija prema filmu” u kojoj će učestvovati novinari Vanja Bulić Aleksandra Mikata i  Dejan Grujić. Za subotu 25. Maja, na istom mestu je planirana tribina na temu  ”Film u 21. veku“ na kojoj će govoriti režiser Darko Bajić, filmski kritičar Miroljub Stojanović, glumci Miona Marković i Zoran Ćosić.

Pročitajte i  Skriveni biser Srbije: Milivska klisura je pravi raj na zemlji

Za decu osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Mionica, a kao deo propratnog programa festivala, održaće se MIONA FILM KVIZ, tematski kviz o srpskoj kinematografiji.

MIONA FILM FEST 2019
MIONA FILM FEST 2

Na prošlogodišnjem festivalu predstavljeno je osam kratkometražnih i dokumentarnih filmovi domaćih autora, a titulu pobednika su odneli Dejan Petrović za film “Isti” i Kosta Ristić za film ” Dos patrias”.

Pročitajte i  Potpuno genijalno: Pogledajte remek-dela arhitekture brutalizma na prostorima stare Jugoslavije

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime