Mionica se savesno bori protiv virusa: Dezinfikuju se ulice, podeljene su maske, volonteri su na zadacima i poštuju se sve propisane mere

0
634

U opštini Mionica sprovodi se aktivna i savesna borba protiv virusa Korona. U toku je dezinfekciono pranje ulica varošice, maske i zaštitna oprema je nabavljena i podeljena najugroženijima. Volonteri su obučeni za postupanje u aktuelnoj kriznoj situaciji i sprovode se sve mere zabrane koje je propisala država.

Javno komunalno preduzeće “Vodovod Mionica“  će danas i sutra obaviti dezinfekciono pranje ulica u Varoši Mionica kao vid prevencije od Korona virusa. Komunalno preduzeće u vreme vanredne sitruacije redovno obavlja i druge aktivnosti, a posebno su pojačane aktivnosti koje se odnose na održavanje javna higijene.

Pranje i dezinfekcija ulica u Mionici

Danas u 13 časova je počela obuka nove grupe volontera za pružanje pomoći ostetljivim grupama stanovništva na teritoriji opštine Mionica za vreme trajanja vanrednog stanja.

Pročitajte i  Za buduće mlade nade: U mioničkoj Hali sportova počela sa radom škola gimnastike

Na početku obuke volonterima se obratio komandant Štaba za vanredne situacije opštine Mionica Boban Janković, koji je naglasio da su volonteri deo Štaba koji obavlja najvažniju uslugu kada su u pitanju naši sugrađani. Janković je izrazio zadovoljstvo što je broj volontera na teritoriji opštine Mionica iz dana u dan sve veći, a učesnike obuke pozvao da disciplinovano i odgovorno obavljaju poverene zadatke.

Obuka volontera

Obuku su sproveli predstavnici Crvenog krsta Mionica, gde je poseban akcenat stavljen na pravilno korišćenje zaštitne opreme u cilju samozaštite i zaštitu osoba kojima se pruža pomoć.

Štab je za potrebe rada volonterima obezbedio odgovarajuće prostorije u Mionici u bivšim kancelarijama Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja. U cilju zaštite, za sve volontere su obezbeđene zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju, kao i prsluci i kačketi kako bi bili prepoznatljivi.

Pročitajte i  Počela „Dečija nedelja“: Mionički trg ukrašen najveselijom igrom i osmesima mališana
Volonteri na delu, pomoć za najugroženije

Volonteri mogu biti samo lica starija od 18 godina, a svi zainteresovani se mogu se javiti na telefon Kol centra opštine Mionica 0800 50 50 55.

U toku jučerašnjeg dana Štab za vanredne situacije opštine Mionica je iz sredstava budžeta opštine Mionica urgentno kupio zaštitne maske i drugu opremu. Zaštitne maske su najneophodnije našim zdravstvenim radnicima, lekarima i zdravstvenom osoblju i Štab im je isporučio raspoloživu količinu. U cilju zaštite, volonteri su opremljeni zaštitnim maskama i rukavicama, kao i prslucima i kačketima kako bi bili prepoznatljivi. Maske su podeljene i pripadnicima Policijske stanice Mionica koji su neprekidno izloženi kontaktu, kao i radnicima JKP „Vodovod Mionica“ na terenu. U toku jutarnjih časova počela je i podela zaštitnih maski za radnike u trgovinskim radnjama, ugostiteljskim objektima, objektima brze hrane i pekarama.

Pročitajte i  Nezaboravno veče u Mionici ispunjeno recitovanjem najlepših stihova koje je napisao Milan Rakić

Od juče je na snazi Mera zabrane kretanja građana bez obzira na godine starosti u periodu od 20 do 05 časova. Po izveštaju Policijske stanice Mionica u toku zabrane kretanja stanovništva od 20 časova do 05 časova juče nije bilo kršenja iste od strane građana, a prilikom kontrole posle 20 časova je zatečeno 7 lica koji su imali uredno izdate potvrde o radnom angažovanju.

Apelujemo na naše sugrađane da nastave da se pridržavaju ove i drugih propisanih mera.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime