Мионица се савесно бори против вируса: Дезинфикују се улице, подељене су маске, волонтери су на задацима и поштују се све прописане мере

0
1052

У општини Мионица спроводи се активна и савесна борба против вируса Корона. У току је дезинфекционо прање улица варошице, маске и заштитна опрема је набављена и подељена најугроженијима. Волонтери су обучени за поступање у актуелној кризној ситуацији и спроводе се све мере забране које је прописала држава.

Јавно комунално предузеће “Водовод Мионица“  ће данас и сутра обавити дезинфекционо прање улица у Вароши Мионица као вид превенције од Kорона вируса. Комунално предузеће у време ванредне ситруације редовно обавља и друге активности, а посебно су појачане активности које се односе на одржавање јавна хигијене.

Прање и дезинфекција улица у Мионици

Данас у 13 часова је почела обука нове групе волонтера за пружање помоћи остетљивим групама становништва на територији општине Мионица за време трајања ванредног стања.

На почетку обуке волонтерима се обратио командант Штаба за ванредне ситуације општине Мионица Бобан Јанковић, који је нагласио да су волонтери део Штаба који обавља најважнију услугу када су у питању наши суграђани. Јанковић је изразио задовољство што је број волонтера на територији општине Мионица из дана у дан све већи, а учеснике обуке позвао да дисциплиновано и одговорно обављају поверене задатке.

Обука волонтера

Обуку су спровели представници Црвеног крста Мионица, где је посебан акценат стављен на правилно коришћење заштитне опреме у циљу самозаштите и заштиту особа којима се пружа помоћ.

Штаб је за потребе рада волонтерима обезбедио одговарајуће просторије у Мионици у бившим канцеларијама Републичког фонда здравственог осигурања. У циљу заштите, за све волонтере су обезбеђене заштитна опрема и средства за дезинфекцију, као и прслуци и качкети како би били препознатљиви.

Волонтери на делу, помоћ за најугроженије

Волонтери могу бити само лица старија од 18 година, а сви заинтересовани се могу се јавити на телефон Кол центра општине Мионица 0800 50 50 55.

У току јучерашњег дана Штаб за ванредне ситуације општине Мионица је из средстава буџета општине Мионица ургентно купио заштитне маске и другу опрему. Заштитне маске су најнеопходније нашим здравственим радницима, лекарима и здравственом особљу и Штаб им је испоручио расположиву количину. У циљу заштите, волонтери су опремљени заштитним маскама и рукавицама, као и прслуцима и качкетима како би били препознатљиви. Маске су подељене и припадницима Полицијске станице Мионица који су непрекидно изложени контакту, као и радницима ЈКП „Водовод Мионица“ на терену. У току јутарњих часова почела је и подела заштитних маски за раднике у трговинским радњама, угоститељским објектима, објектима брзе хране и пекарама.

Од јуче је на снази Мера забране кретања грађана без обзира на године старости у периоду од 20 до 05 часова. По извештају Полицијске станице Мионица у току забране кретања становништва од 20 часова до 05 часова јуче није било кршења исте од стране грађана, а приликом контроле после 20 часова је затечено 7 лица који су имали уредно издате потврде о радном ангажовању.

Апелујемо на наше суграђане да наставе да се придржавају ове и других прописаних мера.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име