Мионица добија нову индустријску зону: Радови вредни 24.1 милиона динара

0
548

Мионица добија нову индустријску зону од 9 хектара, у селу Радобић, за коју је заинтересовано пет инвеститора. Радови на изградњи приступне саобраћајнице и трафостанице већ су почели. За реализацију овог пројекта, Министарство привреде издвојило је 24,1 милиона динара, док ће општина Мионица учествовати са 4,8 милиона динара. Радове је обишао председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је том приликом истакао значај овог пројекта, који ће Мионичанима донети нова радна места.

-Мионица је привлачна за нове инвеститоре јер важи за место са повољним пословним окружењем, поред овога улаже се и у комуналну и саобраћајну инфраструктуру, електромрежу, а свакако је предност и близина брзе саобраћајнице која се гради. Пред нама су нове инвестиције и отварање нових радних места-рекао је Јанковић

За индустријску зону у Радобићу заинтересовано је пет инвеститора, а Јанковић је имао састанак са Виталијем Новохацким, заступником фирме „Онер“, која је заинтересована за отварање производног погона у Радобићу.

-Преговори општине и инвеститора су у току. Развој привреде је у директној вези са развојем једне локалне заједнице. У великој мери смо смањили  незапосленост. У 2017. години имали смо 624 незапослена лица, данас је тај број око 300. И то је показатељ да смо на правом путу-додао је Јанковић.

Састанак у кабинету председника општине Мионица

Општина Мионица је ове године покренула значајне пројекте. Почели су радови на изградњи 19 километара канализације у 22 насеља коју финанисра Влада Републике Србије са 1,2 милијарде динара. Наредне године почиње и градња пречистача отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци. Асфалтирано је више од 50 километара путева у читавој општини, а почиње и градња Куће Колубарске битке, мултимедијалног пројекта посвећеног војводи Живојину Мишићу и победи срспке војске у Колубарској бици у Првом светском рату.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име