Мионица ће четврти пут за редом бити домаћин бициклистиче трке „Кроз Србију“

0
107

Мионица ће четврти пут заредом бити један од домаћина Међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“, која се овог септембра одржава по 61. пут.

Трка стартује 8. септембра у Пожаревцу, док ће у Мионици бити настављена 10. септембра.

“Мионица спремна дочекује нову бициклистичку авантуру и жели још једном да оправда епитет доброг домаћина. Бициклисти из целога света имаће прилику да уживају возећи се миончким друмовима окружени прелепим пределима и дочекани искреним гостопримством Мионичана”, рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Pročitajte i  Прва у Колубарском округу: Општина Мионица отворила шалтер за предузетнике

Јанковић је додао да се Мионица уписала на светску бициклистичку мапу дочекујући Међународну бициклистичку трку „Кроз Србију“, као и да је  план је да се та традиција настави.

“Мионица је град спорта. Томе сведоче манифестације попут ове. Захваљујући подршци Владе Републике Србије, након 25 година, Мионица је добила модерну спортску халу. У реконструкцију је уложено 114 милиона динара. За теретану на отвореном и фудбалски терен издвојено је око  6,5 милиона динара. Верујем да ће све то утицати на стварање нових спортских шампиона у нашој општини”, нагласио је Јанковић.

Pročitajte i  Министар Недимовић у посети Мионици: Обећао помоћ државе мионичким пољопривредницима

Мионичку варош од овог лета краси и модерни кошаркашки терен, за чију је реконструкцију издвојено 2 милиона динара.

Поред Мионице, градови домаћини бициклистиче трке су и Пожаревац, Чачак и Пријепоље.

Трку „Кроз Србију“ организује Бициклистички савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, градова домаћина и спонзора.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име