Мионица по први пут домаћин “Мини-Макси фудбалске лиге”: Прилика за све малишане да покажу своје спортске таленте

0
1123

Мионица се ове године придружила великој породици градова широм Србије у којима се организује Мини макси фудбалска лига. Прошле суботе је у Хали спортова Мионица одигран први викенд Мини макси фудбалске лиге Мионица. Ово је прилика  у којој ће све до марта месеца своје фудбалске вештине моћи да представе дечаци и девојчице узраста од 7 до 11 година из 8 клубова из Ваљева, Уба, Осечине и Мионице који су распоређени у 42 екипе. На отварању Мини макс фудбалске лиге је организована и пригодна свечаност на којој је потписан уговор о преносу права овог такмичења на Спортски центар Мионица, који ће од ове сезоне бити технички организатор такмичења. У присуству председника општине Мионица господина Бобана Јанковића, параф у име кровне организације која реализује Мини макси лигу Србије Дечије фудбалске асоцијације ставио је председник Асоцијације Владан Шкорић, а испред Спортског центра Мионица директор Центра Жељко Радосављевић.

– Драга децо, желим вам у име општине Мионица пуно успеха у наредним такмичењима, а ми ћемо се потрудити да вам обезбедимо најбоље могуће услове да кроз Мини макси лигу искажете у пуном сјају свој фудбалски таленат – нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Први човек Дечије фудбалске асоцијације Владан Шкорић је поручио да Дечија фудбалска асоцијација (ДФА) већ деветнаест година широм Србије успешно реализује јединствени пројекат дечију Мини-Макси фудбалску лигу, најмасовнији спортски покрет и пројекат Базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе

– Овде резултат није примаран, голови нису најважнији, већ дружење и да кроз спорт напредујете. Наравно, неки ће постати врхунски фудбалери као што су Лука Јовић и Лука Миливојевић који су почели као ви у Мини макси лиги, а данас су у највећим светским клубовима – истакао је Шкорић.

Мини макси лига Мионица играће се сваке суботе од 9 до 18 часова у Хали спортова.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име