Мионица по први пут домаћин “Мини-Макси фудбалске лиге”: Прилика за све малишане да покажу своје спортске таленте

0
413

Мионица се ове године придружила великој породици градова широм Србије у којима се организује Мини макси фудбалска лига. Прошле суботе је у Хали спортова Мионица одигран први викенд Мини макси фудбалске лиге Мионица. Ово је прилика  у којој ће све до марта месеца своје фудбалске вештине моћи да представе дечаци и девојчице узраста од 7 до 11 година из 8 клубова из Ваљева, Уба, Осечине и Мионице који су распоређени у 42 екипе. На отварању Мини макс фудбалске лиге је организована и пригодна свечаност на којој је потписан уговор о преносу права овог такмичења на Спортски центар Мионица, који ће од ове сезоне бити технички организатор такмичења. У присуству председника општине Мионица господина Бобана Јанковића, параф у име кровне организације која реализује Мини макси лигу Србије Дечије фудбалске асоцијације ставио је председник Асоцијације Владан Шкорић, а испред Спортског центра Мионица директор Центра Жељко Радосављевић.

– Драга децо, желим вам у име општине Мионица пуно успеха у наредним такмичењима, а ми ћемо се потрудити да вам обезбедимо најбоље могуће услове да кроз Мини макси лигу искажете у пуном сјају свој фудбалски таленат – нагласио је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Pročitajte i  Нестварна лепота! Плутајућа острва на СКРИВЕНОМ МЕСТУ у Србији остављају БЕЗ ДАХА (ФОТО)

Први човек Дечије фудбалске асоцијације Владан Шкорић је поручио да Дечија фудбалска асоцијација (ДФА) већ деветнаест година широм Србије успешно реализује јединствени пројекат дечију Мини-Макси фудбалску лигу, најмасовнији спортски покрет и пројекат Базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе

– Овде резултат није примаран, голови нису најважнији, већ дружење и да кроз спорт напредујете. Наравно, неки ће постати врхунски фудбалери као што су Лука Јовић и Лука Миливојевић који су почели као ви у Мини макси лиги, а данас су у највећим светским клубовима – истакао је Шкорић.

Pročitajte i  У Бањи Врујци изграђен терапијски центар за мултиплу склерозу: Ускоро пријем првих пацијената

Мини макси лига Мионица играће се сваке суботе од 9 до 18 часова у Хали спортова.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име