Mionica po prvi put domaćin “Mini-Maksi fudbalske lige”: Prilika za sve mališane da pokažu svoje sportske talente

0
975

Mionica se ove godine pridružila velikoj porodici gradova širom Srbije u kojima se organizuje Mini maksi fudbalska liga. Prošle subote je u Hali sportova Mionica odigran prvi vikend Mini maksi fudbalske lige Mionica. Ovo je prilika  u kojoj će sve do marta meseca svoje fudbalske veštine moći da predstave dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 11 godina iz 8 klubova iz Valjeva, Uba, Osečine i Mionice koji su raspoređeni u 42 ekipe. Na otvaranju Mini maks fudbalske lige je organizovana i prigodna svečanost na kojoj je potpisan ugovor o prenosu prava ovog takmičenja na Sportski centar Mionica, koji će od ove sezone biti tehnički organizator takmičenja. U prisustvu predsednika opštine Mionica gospodina Bobana Jankovića, paraf u ime krovne organizacije koja realizuje Mini maksi ligu Srbije Dečije fudbalske asocijacije stavio je predsednik Asocijacije Vladan Škorić, a ispred Sportskog centra Mionica direktor Centra Željko Radosavljević.

– Draga deco, želim vam u ime opštine Mionica puno uspeha u narednim takmičenjima, a mi ćemo se potruditi da vam obezbedimo najbolje moguće uslove da kroz Mini maksi ligu iskažete u punom sjaju svoj fudbalski talenat – naglasio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Pročitajte i  Etno selo Babina reka: Autentičan spoj prirode, tradicije, umetnosti i romantike

Prvi čovek Dečije fudbalske asocijacije Vladan Škorić je poručio da Dečija fudbalska asocijacija (DFA) već devetnaest godina širom Srbije uspešno realizuje jedinstveni projekat dečiju Mini-Maksi fudbalsku ligu, najmasovniji sportski pokret i projekat Bazičnog fudbala u Srbiji, regionu Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope

– Ovde rezultat nije primaran, golovi nisu najvažniji, već druženje i da kroz sport napredujete. Naravno, neki će postati vrhunski fudbaleri kao što su Luka Jović i Luka Milivojević koji su počeli kao vi u Mini maksi ligi, a danas su u najvećim svetskim klubovima – istakao je Škorić.

Pročitajte i  Toplina juga u etno selu Naša Avlija: Mesto na kojem se neguju koreni i slavi srpska tradicija

Mini maksi liga Mionica igraće se svake subote od 9 do 18 časova u Hali sportova.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime