МИОНИЦА ГАСТРОФЕСТ: Манифестација која је окупила младе и талентоване куваре из Колубарског округа

0
1219

Прошле недеље је у Мионици одржана прва „МИОНИЦА ГАСТРОФЕСТ“ манифестација која је и званично уврштена у годишњи календар догађаја који се организују у овој општини.

Ова новоформирана манифестација има за циљ да окупи средње туристичко-угоститељске школе целог Колубарског округа. Поред Средње школе из Мионице, која је имала улогу домаћина на овогодишњем „Мионица гастрофест“,  учешће су узеле и средње школе „1300 каплара“ из Љига, Економска школа Ваљево и Техничка школа из Уба.

Ученици горенаведених школа су имали задатак да на најбољи начин покажу све своје кулинарске способности и вештине у припремању котлића по избору, али и спремању комплетне етно трпезе за старим укусним специјалитетима који су карактеристични за место из кога такмичари долазе.

Млади кувари и њихови професори су уложили све напоре да на најукуснији начин припреме своја јела.

Гости овог кулинарског спектакла су имали најбољи задатак, а то је да уживају у слатким и сланим ђаконијама које су учесници манифестације припремили.

Овај велики догађај су додатно увеличали и зачинили уважени гости из света кулинарства, који су били у улози стручног жирија, и целом овом догађају су дали лични печат. Своје драгоцене кулинарске савете, али и оцене давали су Саша Мишић,  познати ТВ кувар, Дејан Станковић, председник асоцијације кувара Србије и Милијан Стојановић, почасни председник асоцијације у пензији.

Поред такмичења, важан део овог гастрономског фестивала  је био мастер клас, односно час кувања на отвореном који су наши уважени гости, кувари са великим искуством уз укључивање и ученика извели за све присутне.

Домаћини су презадовољни како је прошла прва МИОНИЦА ГАСТРОФЕСТ манифестација, и заказали су свим учесницима и гостима дружење и следеће године на истом месту.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име