MIONICA GASTROFEST: Manifestacija koja je okupila mlade i talentovane kuvare iz Kolubarskog okruga

0
914

Prošle nedelje je u Mionici održana prva „MIONICA GASTROFEST“ manifestacija koja je i zvanično uvrštena u godišnji kalendar događaja koji se organizuju u ovoj opštini.

Ova novoformirana manifestacija ima za cilj da okupi srednje turističko-ugostiteljske škole celog Kolubarskog okruga. Pored Srednje škole iz Mionice, koja je imala ulogu domaćina na ovogodišnjem „Mionica gastrofest“,  učešće su uzele i srednje škole „1300 kaplara“ iz Ljiga, Ekonomska škola Valjevo i Tehnička škola iz Uba.

Pročitajte i  Potpuno genijalno: Pogledajte remek-dela arhitekture brutalizma na prostorima stare Jugoslavije

Učenici gorenavedenih škola su imali zadatak da na najbolji način pokažu sve svoje kulinarske sposobnosti i veštine u pripremanju kotlića po izboru, ali i spremanju kompletne etno trpeze za starim ukusnim specijalitetima koji su karakteristični za mesto iz koga takmičari dolaze.

Mladi kuvari i njihovi profesori su uložili sve napore da na najukusniji način pripreme svoja jela.

Gosti ovog kulinarskog spektakla su imali najbolji zadatak, a to je da uživaju u slatkim i slanim đakonijama koje su učesnici manifestacije pripremili.

Pročitajte i  Mesto gde se kupaju vile i večno vezuju zaljubljeni: Prekrasni vodopad na Gostiljskom potoku NIKOGA NE OSTAVLjA RAVNODUŠNIM

Ovaj veliki događaj su dodatno uveličali i začinili uvaženi gosti iz sveta kulinarstva, koji su bili u ulozi stručnog žirija, i celom ovom događaju su dali lični pečat. Svoje dragocene kulinarske savete, ali i ocene davali su Saša Mišić,  poznati TV kuvar, Dejan Stanković, predsednik asocijacije kuvara Srbije i Milijan Stojanović, počasni predsednik asocijacije u penziji.

Pročitajte i  BOG NIKOME DUŽAN NE OSTAJE: Nakon tragedije jedne porodice kod Požerevca NIKAO JE MANASTIR u kome se događaju čuda

Pored takmičenja, važan deo ovog gastronomskog festivala  je bio master klas, odnosno čas kuvanja na otvorenom koji su naši uvaženi gosti, kuvari sa velikim iskustvom uz uključivanje i učenika izveli za sve prisutne.

Domaćini su prezadovoljni kako je prošla prva MIONICA GASTROFEST manifestacija, i zakazali su svim učesnicima i gostima druženje i sledeće godine na istom mestu.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime