MIONICA GASTROFEST: Manifestacija koja je okupila mlade i talentovane kuvare iz Kolubarskog okruga

0
581

Prošle nedelje je u Mionici održana prva „MIONICA GASTROFEST“ manifestacija koja je i zvanično uvrštena u godišnji kalendar događaja koji se organizuju u ovoj opštini.

Ova novoformirana manifestacija ima za cilj da okupi srednje turističko-ugostiteljske škole celog Kolubarskog okruga. Pored Srednje škole iz Mionice, koja je imala ulogu domaćina na ovogodišnjem „Mionica gastrofest“,  učešće su uzele i srednje škole „1300 kaplara“ iz Ljiga, Ekonomska škola Valjevo i Tehnička škola iz Uba.

Pročitajte i  Za buduće mlade nade: U mioničkoj Hali sportova počela sa radom škola gimnastike

Učenici gorenavedenih škola su imali zadatak da na najbolji način pokažu sve svoje kulinarske sposobnosti i veštine u pripremanju kotlića po izboru, ali i spremanju kompletne etno trpeze za starim ukusnim specijalitetima koji su karakteristični za mesto iz koga takmičari dolaze.

Mladi kuvari i njihovi profesori su uložili sve napore da na najukusniji način pripreme svoja jela.

Gosti ovog kulinarskog spektakla su imali najbolji zadatak, a to je da uživaju u slatkim i slanim đakonijama koje su učesnici manifestacije pripremili.

Pročitajte i  Karađorđeva crkva u Vrtiglavu: Velelepni hram posvećen Svetom Arhangelu Gavrilu

Ovaj veliki događaj su dodatno uveličali i začinili uvaženi gosti iz sveta kulinarstva, koji su bili u ulozi stručnog žirija, i celom ovom događaju su dali lični pečat. Svoje dragocene kulinarske savete, ali i ocene davali su Saša Mišić,  poznati TV kuvar, Dejan Stanković, predsednik asocijacije kuvara Srbije i Milijan Stojanović, počasni predsednik asocijacije u penziji.

Pročitajte i  Svečana akademija u Kulturnom centru Mionica: U čast velikog pesnika i diplomate Milana Rakića

Pored takmičenja, važan deo ovog gastronomskog festivala  je bio master klas, odnosno čas kuvanja na otvorenom koji su naši uvaženi gosti, kuvari sa velikim iskustvom uz uključivanje i učenika izveli za sve prisutne.

Domaćini su prezadovoljni kako je prošla prva MIONICA GASTROFEST manifestacija, i zakazali su svim učesnicima i gostima druženje i sledeće godine na istom mestu.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime