МИОНИЦА ГАСТРОФЕСТ: Манифестација која је окупила младе и талентоване куваре из Колубарског округа

0
847

Прошле недеље је у Мионици одржана прва „МИОНИЦА ГАСТРОФЕСТ“ манифестација која је и званично уврштена у годишњи календар догађаја који се организују у овој општини.

Ова новоформирана манифестација има за циљ да окупи средње туристичко-угоститељске школе целог Колубарског округа. Поред Средње школе из Мионице, која је имала улогу домаћина на овогодишњем „Мионица гастрофест“,  учешће су узеле и средње школе „1300 каплара“ из Љига, Економска школа Ваљево и Техничка школа из Уба.

Pročitajte i  Око овог српског села ОТИМАЛЕ су се велике СИЛЕ: Једино је било уцртано на мапи света

Ученици горенаведених школа су имали задатак да на најбољи начин покажу све своје кулинарске способности и вештине у припремању котлића по избору, али и спремању комплетне етно трпезе за старим укусним специјалитетима који су карактеристични за место из кога такмичари долазе.

Млади кувари и њихови професори су уложили све напоре да на најукуснији начин припреме своја јела.

Гости овог кулинарског спектакла су имали најбољи задатак, а то је да уживају у слатким и сланим ђаконијама које су учесници манифестације припремили.

Pročitajte i  Око овог српског села ОТИМАЛЕ су се велике СИЛЕ: Једино је било уцртано на мапи света

Овај велики догађај су додатно увеличали и зачинили уважени гости из света кулинарства, који су били у улози стручног жирија, и целом овом догађају су дали лични печат. Своје драгоцене кулинарске савете, али и оцене давали су Саша Мишић,  познати ТВ кувар, Дејан Станковић, председник асоцијације кувара Србије и Милијан Стојановић, почасни председник асоцијације у пензији.

Pročitajte i  Око овог српског села ОТИМАЛЕ су се велике СИЛЕ: Једино је било уцртано на мапи света

Поред такмичења, важан део овог гастрономског фестивала  је био мастер клас, односно час кувања на отвореном који су наши уважени гости, кувари са великим искуством уз укључивање и ученика извели за све присутне.

Домаћини су презадовољни како је прошла прва МИОНИЦА ГАСТРОФЕСТ манифестација, и заказали су свим учесницима и гостима дружење и следеће године на истом месту.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име