Mionica među šampionima lokalnog razvoja: Priznanje u kategoriji “Servis građana”

0
246
Uručena priznanja, foto: N. Stikić

U okviru zajedničkog projekta Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj NALED, Razvojne agencije Srbije, Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Radio televizije Srbije na nacionalnoj konferenciji “Šampioni lokalnog razvoja” priznanje u kategoriji “Servis građana” dobila je opština Mionica, pored grada Šapca.
Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića opština Mionica osnovala je Centar za neformalno obrazovanje i razvoj građana koji obezbeđuje besplatne kurseve i obuke za mlade i nezaposlene čime je zaslužila titulu vicešampiona u kategoriji “Servis građana”. Bobanu Jankoviću priznanje je uručio ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.
Na konkurs „Šampioni lokalnog razvoja 2018/19“ prijavile su se 33 opštine i gradova sa 42 prijave u 5 kategorija. Konkursna komisija je izabrala pet šampiona i pet vicešampiona, koji su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.
Priznanja su dodeljena i u kategorijama “Servis građana”, “Privlačenje investicija”, “Podrška privredi”, “Efikasna uprava” i “Promocija turizma i kulture” a među njima su se, pored opštine Mionica, našli Šabac, Niš, Vranje, Stara Pazova, Bečej, Vrnjačka Banja, Loznica i Kruševac.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime