Мионица међу шампионима локалног развоја: Признање у категорији “Сервис грађана”

0
591
Уручена признања, фото: Н. Стикић

У оквиру заједничког пројекта Националне алијансе за локални економски развој НАЛЕД, Развојне агенције Србије, Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Радио телевизије Србије на националној конференцији “Шампиони локалног развоја” признање у категорији “Сервис грађана” добила је општина Мионица, поред града Шапца.
На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића општина Мионица основала је Центар за неформално образовање и развој грађана који обезбеђује бесплатне курсеве и обуке за младе и незапослене чиме је заслужила титулу вицешампиона у категорији “Сервис грађана”. Бобану Јанковићу признање је уручио министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.
На конкурс „Шампиони локалног развоја 2018/19“ пријавиле су се 33 општине и градова са 42 пријаве у 5 категорија. Конкурсна комисија је изабрала пет шампиона и пет вицешампиона, који су реформама локалне администрације и применом нових модела и приступа у раду значајно унапредили квалитет живота у локалној заједници и ниво услуга према грађанима, привукли нове инвестиције, успоставили партнерски однос и сарадњу са постојећом привредом, подстакли предузетништво и развој локалне економије.
Признања су додељена и у категоријама “Сервис грађана”, “Привлачење инвестиција”, “Подршка привреди”, “Ефикасна управа” и “Промоција туризма и културе” а међу њима су се, поред општине Мионица, нашли Шабац, Ниш, Врање, Стара Пазова, Бечеј, Врњачка Бања, Лозница и Крушевац.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име