Mionica mesto sa srcem i dušom: Istražite sve lepote ovog posebnog mesta

0
546

Ušuškana podno gromada Maljena i Suvobora, ulepšana slikovitim živopisnim krajolicima i pravim srpskim domaćinima velikog srca, Mionica predstavlja pravi mali prirodni raj za sve posetioce.

Pored dobro poznate lekovite Banje Vrujci, rodne kuće vojvode Živojina Mišića u Struganiku, ovo mesto je još obogaćeno vrednim duhovnim blagom i jedinstvenim Spomenikom prirode Ribinca.

Seoski turizam takođe zauzima posebno mesto u mioničkom kraju, tako da se zadnjih godina stalno povećava broj turista koji svoj odmor provode na ovaj autentičan način. Vlasnici seoskih domaćinstava se mogu pohvaliti domaćim gostima koji se stalno vraćaju, ali i gostima koji dolaze iz svih krajeva sveta.

Pročitajte i  Počela „Dečija nedelja“: Mionički trg ukrašen najveselijom igrom i osmesima mališana

Turisti koji posete ovaj kraj imaju mogućnost da uživaju u bajkovitim prirodnim pejzažima po kojima je Mionica prepoznatljiva, jer ona sa ponosom i razlogom nosi epitet biser Zapadne Srbije.

Gosti svoj ugođaj u ovom mestu mogu upotpuniti konzumiranjem najraznovrsnijih gastronomskih srpskih specijaliteta. Slatke i slane đakonije pripremljene po starim receptima naših baka sastavni su deo svake trpeze naših gostoprimivih domaćina.

Pročitajte i  Nezaboravno veče u Mionici ispunjeno recitovanjem najlepših stihova koje je napisao Milan Rakić

Uz čašicu razgovora i najbolje šljivovice, priče o značajnim srpskim istorijskim ličnostima i događajima se bolje razumeju i doživljavaju.

Turistička ponuda Mionice i njene okoline je velika. Pitanje je samo šta vi želite i u čemu najviše uživate, a sigurni smo da to u ovom kraju možete pronaći.

Doživite nezaboravno putovanje, obiđite Srbiju i upoznajte Mionicu.

Pročitajte i  Osnovna škola „Milan Rakić“ zauzela počasno mesto na obrazovnoj mapi sveta
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime