Мионица место са срцем и душом: Истражите све лепоте овог посебног места

0
242

Ушушкана подно громада Маљена и Сувобора, улепшана сликовитим живописним крајолицима и правим српским домаћинима великог срца, Мионица представља прави мали природни рај за све посетиоце.

Поред добро познате лековите Бање Врујци, родне куће војводе Живојина Мишића у Струганику, ово место је још обогаћено вредним духовним благом и јединственим Спомеником природе Рибинца.

Сеоски туризам такође заузима посебно место у мионичком крају, тако да се задњих година стално повећава број туриста који свој одмор проводе на овај аутентичан начин. Власници сеоских домаћинстава се могу похвалити домаћим гостима који се стално враћају, али и гостима који долазе из свих крајева света.

Pročitajte i  Скривени бисер Србије: Планина дивљих коња на којој цветају поља нарциса

Туристи који посете овај крај имају могућност да уживају у бајковитим природним пејзажима по којима је Мионица препознатљива, јер она са поносом и разлогом носи епитет бисер Западне Србије.

Гости свој угођај у овом месту могу употпунити конзумирањем најразноврснијих гастрономских српских специјалитета. Слатке и слане ђаконије припремљене по старим рецептима наших бака саставни су део сваке трпезе наших гостопримивих домаћина.

Pročitajte i  Средњовековна Србија: Остаци Велимирових двора у селу Кључ код Мионице сведоци су приче о давном времену

Уз чашицу разговора и најбоље шљивовице, приче о значајним српским историјским личностима и догађајима се боље разумеју и доживљавају.

Туристичка понуда Мионице и њене околине је велика. Питање је само шта ви желите и у чему највише уживате, а сигурни смо да то у овом крају можете пронаћи.

Доживите незаборавно путовање, обиђите Србију и упознајте Мионицу.

Pročitajte i  Министар Расим Љајић и директорка Туристичке организације Србија Марија Лабовић посетили Мионицу и Бању Врујци
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име