Veliki potencijal: Opština Mionica predstavila je svoju bogatu turističku ponudu na dva sajma u Beogradu i Sofiji

0
436
Štand Mionice na sajmu turizma u Beogradu

Turistička ponuda Mionice predstaljena je prošle nedelje na dva prestižna sajma turizma u Beogradu i Sofiji. Posetioci su upoznati sa turističkim lokalitetima i posluženi ukusnim specijalitetima koje je pripremila srednja škola iz Mionice.

Međunarodni sajam turizma u Sofiji je bio sjajna prilika da se Mionica predstavi van granica Srbije. Zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije, Mionica i još 30 lokalnih turističkih organizacija, predstavili su ponudu naše zemlje u najboljem svetlu. Sa ukusima, tradicijom i dobrom pričom očarali su posetioce sajma turizma u Bugarskoj, a s obzirom da je na ovom sajmu poseban akcenat bio na banjskom turizmu i pratećim sadržajima, posebnu pažnju su izazvali Banja Vrujci sa svojim termomineralnim izvorima i Sportski centar „Mionica“, mada nije izostalo ni interesovanje za druge turističke lokalite opštine Mionica.

Tradicionalnim učešćem na ovogodišnjem 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji je održan od 20. do 23. februara, opština Mionica se predstavila mnogobrojnom auditorijumu. Kao i prethodnih godina, posetioci štanda opštine su bili u prilici da se iz prve ruke informišu o ponudi smeštajnih kapaciteta, cenama, popustima i promotivnim paketima, kao i mogućnostima korišćenja vaučera za boravak u domaćoj radinosti i seoskim turističkim domaćinstvima kojih iz godine u godinu je sve veći broj. Prvog dana štand Mionice posetili su brojni potencijalni turisti koji su u pravom smislu osetili tradiciju i ukuse Mionice. Srednja škola Mionica je sa svojim specijalitetima koje su pripremili njeni učenici i profesori i ovog puta bila veoma zapažena, dok su budući turistički tehničari svoje veštine usavršavali kroz komunikaciju sa posetiocima štanda. Sajam je bio prilika za promovisanje Mionice, njenih turističkih lokaliteta i turističkih proizvoda koji su predstavljeni kroz novi promotivni materijal u vidu turističke karte, kataloga „Dobro došli u Mionicu“, brošura „Etno vodič“, „Sasvim neobična Mionica“ i „Priče iz muzeja“.

Pročitajte i  Osnovna škola „Milan Rakić“ zauzela počasno mesto na obrazovnoj mapi sveta

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime