Мионица обележила Светски дан туризма: Ова година у знаку откривања свих лепота и чари Србије

0
588

Светска туристичка организација Уједињених нација већ дуги низ година обележава 27. септембар као Светски дан туризма. Свуда у свету организују се бројне активности и догађаји са циљем да се подигне свест о значају и функцији туризма као генератора  економског развоја дестинација.

Овогодишња тема манифестације је „Туризам и рурални развој“.

Актуелна епидемиолошка ситуација је на глобалном нивоу неповољно утицала на привреду, која се посебно одразила на застој у туризму.

Са друге стране, ове године туристичка кретања била су више усмерена ка домаћим дестинацијама што је ипак на велику срећу омогућило  остваривање профита у овом турбулентном периоду.

Општина Мионица је обележила Светски дан туризма низом активности. Један од најлепших догађаја је израда „Карте Мионице“,  коју су направила деца из ПУ „Невен“ . Ово занимљиво уметничко дело мионичких малишана приказује варош  са  њеним најзначајнијим споменицима културе, као и околину Мионице. Наравно, своје место на карти су заузели најпосећенији туристички локалитети овог краја, а то су Бања Врујци и Струганик.

Развој туризма има велики значај,  пре свега за локалну заједницу па је зато веома важно да се најмлађи упознају са туристичким потенцијалима своје општине.

Туристичка организација Мионица је поводом Светског дана туризма, осмислила посебан програм једнодневних излета у природи који ће бити организовани кроз специјалне етно-туре и етно-радионице на селу.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име