Mionica obeležila Svetski dan turizma: Ova godina u znaku otkrivanja svih lepota i čari Srbije

0
105

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija već dugi niz godina obeležava 27. septembar kao Svetski dan turizma. Svuda u svetu organizuju se brojne aktivnosti i događaji sa ciljem da se podigne svest o značaju i funkciji turizma kao generatora  ekonomskog razvoja destinacija.

Ovogodišnja tema manifestacije je „Turizam i ruralni razvoj“.

Aktuelna epidemiološka situacija je na globalnom nivou nepovoljno uticala na privredu, koja se posebno odrazila na zastoj u turizmu.

Pročitajte i  Za buduće mlade nade: U mioničkoj Hali sportova počela sa radom škola gimnastike

Sa druge strane, ove godine turistička kretanja bila su više usmerena ka domaćim destinacijama što je ipak na veliku sreću omogućilo  ostvarivanje profita u ovom turbulentnom periodu.

Opština Mionica je obeležila Svetski dan turizma nizom aktivnosti. Jedan od najlepših događaja je izrada „Karte Mionice“,  koju su napravila deca iz PU „Neven“ . Ovo zanimljivo umetničko delo mioničkih mališana prikazuje varoš  sa  njenim najznačajnijim spomenicima kulture, kao i okolinu Mionice. Naravno, svoje mesto na karti su zauzeli najposećeniji turistički lokaliteti ovog kraja, a to su Banja Vrujci i Struganik.

Pročitajte i  Svečana akademija u Kulturnom centru Mionica: U čast velikog pesnika i diplomate Milana Rakića

Razvoj turizma ima veliki značaj,  pre svega za lokalnu zajednicu pa je zato veoma važno da se najmlađi upoznaju sa turističkim potencijalima svoje opštine.

Turistička organizacija Mionica je povodom Svetskog dana turizma, osmislila poseban program jednodnevnih izleta u prirodi koji će biti organizovani kroz specijalne etno-ture i etno-radionice na selu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime