За бољи и квалитетнији живот малишана и њихових родитеља: Општина Мионица добила бесповратна средства за мере популационе политике

0
591

Mинистарство без портфеља, које је задужено за демографију и популациону политику одобрило је општини Мионица 6,17 милиона динара за суфинансирање мера популационе политике. Наиме, општина Мионица је учествовала у Јавном позиву расписаном 14. фебруара од стране Кабинета министарства без портфеља који има за циљ подршку одрживом демографском развоју јединица локалне самоуправе у Републици Србији. Укупна вредност пројекта је 8,82 милиона динара, а општина Мионица ће учествовати у његовом суфинансирању са 2,65 милиона динара.

– Активно радимо на обезбеђивању што бољих услова како би смањили економске миграције нашег становништа и подстакли младе људе да живе и раде у Мионици. Сем обезбеђивања радних места, у чему имамо доста помака, један од услова како би смо ово испунили је да у Мионици створимо најбоље услове за одгајање и васпитање деце. Овај пројекат ће сигурно у том смислу имати велике позитивне ефекте, и заједно са другим пројектима као што су бесплатан превоз за ученике, бесплатне књиге за ђаке прваке, бесплатни програми и едукације у Општинском центру за образовање и развој побољшати демографске параметре у нашој општини. – рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

На основу Предлога одлуке о одобравању средстава одобрена су средства за опремање и осавремењавање кухиње у Предшколској установи „Невен“, набавку једног минибуса, као и за активности и предавања намењена подршци родитељима, будућим родитељима и другима који учествују у одгајању деце.

– О значају овог пројекта говори и чињеница да кухиња Предшколске установе „Невен“ у Мионици није опремана и реконструисана још од 1981. године када је она опслуживала три пута мање деце него данас. Тренутни капацитет не одговара броју деце која су обухваћена целодневни боравком у овој установи, а поред тога је нефункционална и подложна кваровима. Поред тога, набавком минибуса сва деца из 36 села мионичке општине стичу подједнаке да се укључе у све програме наших установа. – додао је Јанковић.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име