Мионица постаје центар спортског и здравственог туризма: У плану организовање конференција, семинара и едукативних кампова

0
447

Мионица настоји да постане центар спортског и здравственог туризма. Идеја је да се у мионичкој општини организују конференције, семинари, стручне трибине, едукативне радионице, спортско-рекреативни кампови. Као први корак у реализацији пројекта, општина Мионица је успоставила сарадњу с Високом спортском и здравственом школом из Београда. Споразумом, који су потписали председник општине Мионица Бобан Јанковић и директор Високе спортске и здравствене школе Бранко Бошковић договорена је израда и реализација програма и пројеката у области физичког васпитања, спорта, туризма и здравља, који ће укључивати мионичке ђаке и студенте Високе школе.

– Сарадња са Високом спортском и здравственом школом ће нашој општини донети развој и прогрес у области спорта. Изградили смо спортску халу након 25 година, ускоро завршавамо кошаркаши терен и то је управо један од разлога зашто су и други заинтересовани да успоставе сарадњу са нашом општином. Верујем да ће млади имати богат спортски садржај у Мионици – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Такође, мионички ученици и студенти школоваће се и усавршавати у Високој школи по бенефицираним ценама, а студенти Високе школе моћи ће практично да се едукују и обављају стручну праксу у одговарајућим организацијским целинама Општине. Поред тога, планирано је и ангажовање стручног кадра из Високе школе као повремених предавача у школским стурктурама и другим јединицама Општине.

– Спорт у Мионици се развија. У реконструкцију кошаркашког терена и изградњу теретане на отвореном, уложено је 7 милиона динара, а свим Мионичанима је теретана на отвореном бесплатна и доступна 24 часа, док су мионички основци и пензионери у прилици да бесплатно бораве на безенима Спортског центра „Мионица“ током читаве сезоне – рекао је Јанковић.

Мионица центар спортског и здравственог туризма

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име