Општина Мионица потписала документ о продужењу пројекта од велике важности: „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“

0
309

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић потписао је Меморандум о сарадњи са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) којим је продужен пројекат „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ до краја марта 2022. године.

-Наш једини задатак као локалне самоуправе јесте да бринемо о људима. И ми то непрестано радимо. Сваког дана. Целе године. И у томе нисмо сами. Наше програме и пројекте подржава Влада Србије. У свим областима. Захвљаујући нашој преданости и поузданој и перманентној подршци републичке власти, ми непрестано унапређујемо бригу о осетљивим групама. Споразум који смо потписали са немачким ГИЗ-ом, значајно ће допринети даљем развоју и унапређењу услуга, крозанализу и сагледавање потреба и захтева осетљивих категорија становништва – изјавио је Јанковић.

Pročitajte i  Тулумбе по старом босанском рецепту: Мекан и сочан успеће баш свакој домаћици

На територији општине Мионица, пројекат је започео 2019. године, а спроводи га ГИЗ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Циљ пројекта огледа се унапређењу услуга које сепружају осетљивим групама (особама са инвалидитетом, деци, старима, женама, жртвама насиља, Ромима, мигрантима и другима).

Кроз пројекат, општина Мионица добиће подршку међународних и националних експерата у циљу постизања бољег одговора на потребе корисника услуга, а у обавези је да на располагање стави своје кадрове за потребе заједничког планирања и имплементације, али и износи предлоге за спровођење даљих активности у локалној самоуправи.

Pročitajte i  ГОРШТАК ДАНЕ ДОБИО СТРУЈУ И НОВУ КУЋУ, АЛИ ПАКОСТ ЉУДИ ПОСЕБНО БОЛИ: Све се променило након рођења сина, Кристина ћути, њени љути

Последњим ребаласном буџета, општина Мионица је за ову годину определила 22,9 милиона динара. А председник општине Мионица Бобан Јанковић је недавно са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић Тепавчевић потписао уговор вредан 1.4 милиона динара. Ова средства биће намењена развоју услуга социјалне заштите и повећању социјалне сигурности.

Pročitajte i  Била је једна од НЕСТВАРНО ЛЕПИХ ЖЕНА са наших простора: Стекла светску славу, а због љубави са ОЖЕЊЕНИМ ПРЕДСЕДНИКОМ нашла се у центру планетарног скандала

Више од више од 10 хиљада комада маски, исто толико рукавица, више од 400 визира, 288 литара алкохола, 360 литара хлорина и 13 бесконтактних топломера је ГИЗ донирао општини Мионица у оквиру пројекта, а у циљу превенције и заштите од корона вируса.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име