Прва у Колубарском округу: Општина Мионица отворила шалтер за предузетнике

0
318

Председник општине Мионица Бобан Јанковић и директор Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић данас су потписали Споразум о сарадњи и свечано отворили шалтер за помоћ свим привреднцима у Мионици. Мионичани ће све потребне информације и стручну помоћ за развој и покретање бизниса добијати у згради своје општине. Шалтер је са радом почео већ данас.

-Без добре привреде, која лако, на једноставан начин остварује своје идеје и реализује пословне планове, нема развоја. Нема просперитета. Србија је у последњних неколико година земља са највећом стопом раста у Европи. Србија, предњачи и у директним инвестицијама, и у отварању нових радних места. Мионица настоји да прати и да искористи развојни тренд и добро пословно и политичко окружење које креирају председник Александар Вучић и Влада Србије. Отварање шалтера за привреднике

у Услужном центру Мионица ће у великој мери oмогућити бржи развој привреде у нашој општини, и створити предуслове за отварање нових радних места. Општина Мионица је прва општина у Колубарском округу која је отворила шалтер за помоћ привреднцима. Након овога следи и отварање привредног клуба, а пролетос смо отворили Е-шалтер, како би олакшали привреди и грађанима да решавају своје потребе -рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Јанковић је додао и да је број незапослених у мионичкој општини испод 300, а да је пре пет година, тај број био драстично већи, чак 800.

-На територији општине Мионица тренутно послује 636 предузетника и 129 привредних друштава. Из године у годину бележи се интензиван раст броја привредника. Сигуран сам да ће се тај тренд наставити и у наредним годинама. Општина Мионица интензивно ради на довођењу нових инвеститора. У току је иизградња нове индустријске зоне у селу Радобић која ће у значајно ојачати привредунашег краја. У индустријску зону у Радобићу до сада је уложено 7 милиона динара, а активно се воде преговори са чак 4 инвеститора који су заинтересовани да своје пословање покрену управо у мионичкој општини -закључио је Јанковић.

Бранислава Симанић, директорка Сектора за предузетништво ПКС рекла је да комора са општином Мионица има добру сарадњу.

-Привредна комора Србије и општина Мионица данас потписују први званичан документ. И раније смо имали одличну сарадњу, али ће овај споразум свакако утицати да она буде још боља. Са председником Бобаном Јанковић смо договорили да ћемо у наредном периоду радити  на отварање привредног клуба, који ће унапредити пословни амбијент општине. Циљ привредне коморе јесте да буде доступан сервис свим грађанима-рекла је Бранислава Симанић, директор Сектора за предузетништво.

Потписивању споразума присуствовао је и самостални стручни сарадник Регионалне привредне коморе Ваљево Ненад Спасенић.

-Шалтер за привреднике ће значајно користити привредницима Мионице и целог мионичког краја-рекао је Спасенић.

Потписивање Споразума о пословној сарадњи општине Мионица и Привредне коморе Србије
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име