Мионица Рели 2020: Четврти пут за редом ауто трке кроз мионички крај

0
1519
Све је спремно на четврти по реду

Општина Мионица ће у суботу, 1. августа  четврти пут за редом бити домаћин и покровитељ „Мионица релија“. Овај догађај се одржава у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије, Спортским ауто и картинг савезом Србије, Спортским савезом Србије и Министарством омладине и спорта.

Рели у Мионици  је као и претходних година  требало да се бодује и за ФИА Централно европски зонски рели шампионат, али одлуком ФИА, мионички рели ће се бодовати само за Национални и Отворени шампионат. И поред тога, на листи пријављених налазе се чак 23 посаде и све екипе су из Србије.

Ауто трка „4. Мionica Rally“ стартује у 7.30 часова брзинским испитом Мионица – Рајковић. Старт је на 500 метара од раскрснице за Дивчибаре ка Кључу, а „брзинац“ се вози поред фабрике воде “Миони”, преко раскрснице за Ђурђевац, до раскрснице за Ваљево и Дивчибаре, што представља деоницу специјалног брзинског испита 1, 3 и 5.

Деоница Словац-Вировац-Табановић се вози до раскрснице са путем за Табановић, односно до почетка макадамске деонице која представља деоницу специјалног брзинског испита 6 и 8. Деоница Брежђе-Мионица се вози од школе у Брежђу до раскрснице са путем Мионица-Дивчибаре и представља деоницу специјалног брзинског испита 7 и 9. Због потреба релија, поменуте деонице ће привремено бити затворене.

Завод за јавно здравље Ваљево је одобрио одржавање Релија, који ће бити организован у складу са смерницама и упутствима Спортског ауто и картинг савеза Србије о организацији такмичења за време пандемије COVID19.

– Мионичани су одувек били добри домаћини. Радује ме што ћемо по четврти пут угостити учеснике релија. Трудићемо се да им и ове године омугућимо оптималне услове за постизање врхунских резултата– изјавио је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име