Mionica Reli 2020: Četvrti put za redom auto trke kroz mionički kraj

0
1382
Sve je spremno na četvrti po redu

Opština Mionica će u subotu, 1. avgusta  četvrti put za redom biti domaćin i pokrovitelj „Mionica relija“. Ovaj događaj se održava u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.

Reli u Mionici  je kao i prethodnih godina  trebalo da se boduje i za FIA Centralno evropski zonski reli šampionat, ali odlukom FIA, mionički reli će se bodovati samo za Nacionalni i Otvoreni šampionat. I pored toga, na listi prijavljenih nalaze se čak 23 posade i sve ekipe su iz Srbije.

Pročitajte i  Trojica sinova vojvode Mišića: Tragična sudbina junaka, potomaka velikog vojvode

Auto trka „4. Mionica Rally“ startuje u 7.30 časova brzinskim ispitom Mionica – Rajković. Start je na 500 metara od raskrsnice za Divčibare ka Ključu, a „brzinac“ se vozi pored fabrike vode “Mioni”, preko raskrsnice za Đurđevac, do raskrsnice za Valjevo i Divčibare, što predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 1, 3 i 5.

Pročitajte i  Neustrašivi sin vojvode Živojina Mišića: Nemci su ga streljali, a u času samrti izgovorio je OVU MOĆNU REČENICU!

Deonica Slovac-Virovac-Tabanović se vozi do raskrsnice sa putem za Tabanović, odnosno do početka makadamske deonice koja predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 6 i 8. Deonica Brežđe-Mionica se vozi od škole u Brežđu do raskrsnice sa putem Mionica-Divčibare i predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 7 i 9. Zbog potreba relija, pomenute deonice će privremeno biti zatvorene.

Zavod za javno zdravlje Valjevo je odobrio održavanje Relija, koji će biti organizovan u skladu sa smernicama i uputstvima Sportskog auto i karting saveza Srbije o organizaciji takmičenja za vreme pandemije COVID19.

Pročitajte i  Trojica sinova vojvode Mišića: Tragična sudbina junaka, potomaka velikog vojvode

– Mioničani su oduvek bili dobri domaćini. Raduje me što ćemo po četvrti put ugostiti učesnike relija. Trudićemo se da im i ove godine omugućimo optimalne uslove za postizanje vrhunskih rezultata– izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime