„Mionica Reli“ 2021: Peti put za redom auto trke kroz živopisne predele mioničkog kraja

0
249

Opština Mionica peti put za redom domaćin i organizator „Mionica Relija“. Ove godine u trci učestvuje 31 posada iz inostranstva i Srbije.

Takmičenje koji se boduje na evropskom nivou, organizuje se u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.

Ceremonijalni start, na kom će biti predstavljeni vozači i automobili biće održan na Trgu vojvode Živojina Mišića u Mionici, u petak 9. jula u 21 čas. Ovaj događaj biće propraćen vatrometom. A sat vremena pre početka ceremonijalnog starta svi posetioci će imati priliku da se druže sa takmičarima i vide vozila koja će biti deo ove reli avanture.

Zvanično, “5. Mionica Reli” počinje u 9:12, u subotu 10. jula na 500 metara od raskrsnice za Divčibare ka Ključu, a “brzinac” se vozi pored fabrike vode “Mioni”, preko raskrsnice za Đurđevac, do raskrsnice za Valjevo i Divčibare, što predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 1, 3 i 5.

Deonica Slovac-Virovac-Tabanović se vozi do raskrsnice sa putem za Tabanović, odnosno do početka makadamske deonice koja predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 6 i 8. Deonica Brežđe-Mionica se vozi od škole u Brežđu do raskrsnice sa putem Mionica-Divčibare i predstavlja deonicu specijalnog brzinskog ispita 7 i 9.

Proglašenje pobednika planirano je u subotu u 19:10 sati ispred zgrade opštine Mionica.

Reli u Mionici  se boduje za FIA Centralnoevropski zonski reli šampionat, kao i za Nacionalni šampionat Srbije u reliju i Otvoreni otvoreno prvenstvo Srbije u reliju.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime