Mionica sprovodi mere populacione politike: Realizuju se projekti opremanja škola i osnivanja psihološkog savetovališta

0
491
Opština Mionica realizuje projekte koji se odnose na mere populacione politike. U toku je opremanje škola i osnivanje psihološkog centra.

Na osnovu sprovedenog postupka o javnoj nabavci dobara za nabavljača opreme i nameštaja za opremanje Osnovne škole „Milan Rakić“ i Srednje škole Mionica izabrana je grupa dobavljača koju čine „ITRO-COOP“ iz Arilja i „Blažeks“ iz Kragujevca.

Ovim je praktično započeta realizacija ugovora u vrednosti od 10,69 miliona dinara o sufinansiranju mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u 2020. godini koji su u martu ove godine potpisali Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Pročitajte i  Neustrašivi sin vojvode Živojina Mišića: Nemci su ga streljali, a u času samrti izgovorio je OVU MOĆNU REČENICU!

Ugovorom je precizirano da mionička lokalna samouprava obezbeđuje 25 procenata ukupnih sredstava, a Kabinet ministra 75 procenata.

Opštini su odobrena ukupno četiri projekta, kojima se predviđa opremanje Osnovne i Srednje škole u Mionici, čija rekonstrukcija je u završnoj fazi, kao i osnivanje psihološkog savetovališta za adolecente i njihove roditelje i za mlade bračne parove i savetovališta u oblasti reproduktivnog zdravlja.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime