Мионица спроводи мере популационе политике: Реализују се пројекти опремања школа и оснивања психолошког саветовалишта

0
588
Opština Mionica realizuje projekte koji se odnose na mere populacione politike. U toku je opremanje škola i osnivanje psihološkog centra.

На основу спроведеног поступка о јавној набавци добара за набављача опреме и намештаја за опремање Основне школе „Милан Ракић“ и Средње школе Мионица изабрана је група добављача коју чине „ITRO-COOP“ из Ариља и „Блажекс“ из Крагујевца.

Овим је практично започета реализација уговора у вредности од 10,69 милиона динара о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у 2020. години који су у марту ове године потписали Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић и председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Уговором је прецизирано да мионичка локална самоуправа обезбеђује 25 процената укупних средстава, а Кабинет министра 75 процената.

Општини су одобрена укупно четири пројекта, којима се предвиђа опремање Основне и Средње школе у Мионици, чија реконструкција је у завршној фази, као и оснивање психолошког саветовалишта за адолеценте и њихове родитеље и за младе брачне парове и саветовалишта у области репродуктивног здравља.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име