Мионица у добром друштву: Постала члан клуба градова са повољним пословним оркужењем

0
428

Општина Мионица једна је од 25 локалних самоуправа из Србије, чији су председници и градоначелници  потписали свечану повељу о оснивању Клуба општина и градова са повољним пословним окружењем (BFC) и обавезали се да ће заједно радити на унапређењу услова пословања на локалу.

Локалне самоуправе које су потписале повељу, успешно су прошле кроз програм Сертификације општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи и на тај начин стекле потврду да пружају услуге по највишим међународним стандардима.

-У Мионици стварамо амбијент довођења што више инвеститора, у ком ће свако хтети да покрене бизнис. Чланство у BFC Клубу ће нам помоћи да се развијамо у правом смеру. Имаћемо нову индустријску зону у Радобићу која ће се простирати на 9 хектара. До сада смо уложили око 7 милиона динара. Са  новом развијенијом инфраструктуром, ауто -путем Милош Велики, сигуран сам да ће Мионица бити одредиште за многе инвеститоре-рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Циљеви Клуба огледају се у унапређењу законског оквира за локални развој, примену највиших међународних стандарда повољног пословног окружења, оптимизацију процедура и дигитализацију услуга за грађане и привреду. Такође, размена пракси у раду градова и општина и промоција инвестиција и предузетништва су једни од циљева. BFC ће се у наредном периоду бавити и имовинско-правним односима који су један од најсложенијих проблема са којима се суоче локалне самоуправе.

Општина Мионица јесте једна од лидера развоја, када је реч о локалним самоуправама у Републици Србији и због тога заслужује да се нађе у BFC Клубу.

Да је општина Мионица погодно место за развој привреде потвђује и чињеница да је немачка фирма Ауто-Кабел која послује у Мионици од јануара 2019. године и која тренутно броји 300 радника, у наредном периоду планира да се развија и удвостручи број запослених.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име