Мионица улаже више од 370 милиона динара у школство

0
74

Општина Мионица уложиће ове године преко 123 милиона динара из буџета у развој образовања. Програм финансијских активности за 2021. годину за предшколско образовање, основне и средње школе, усвојило је Општинско веће на предлог председника општине Мионица Бобана Јанковића. А кроз пројектно финансирање на конкурсима Владе Србије и надлежних министарстава очекује се преко 260 милиона динара.

За функционисање вртића опредељено је скоро 70 милиона. За основне и средње школе планирано је близу 57 милиона динара. А 250 милиона предвиђено је за реконструкцију школе и градњу спортске хале у Горњој Топлици.

Pročitajte i  Општина Мионица на конкурсима обезбедила значајна финансијска средства: 20 милиона динара од Министарства државне управе и локалне самоуправе

О инвестицијама у образовање говорио је Бобан Јанковић председник општине Мионица, који је са сарадницима обишао прваке у реновираним школама у Мионици и Рајковићу.

– Предати пројекти су одлично оцењени у Београду и кад дође до њихове реализације представаљаће једну од највећих инвестиција у области образовања у Мионици у последњих 30 година. Школство у Мионици ће бити једна заокружена целина у којој су све осмогодишње основне школе реновиране и модернизоване. Унапређењем услова за образовање наше деце улажемо у будућност нашег места, наше државе. Са планираном спортском халом у Горњој Топлици обогатићемо живот у Бањи Врујци новим садржајима. Имаћемо најбоље услове да деца код нас похађају школе спорта и иду у спортске кампове – рекао је Јанковић.

Pročitajte i  Програм подршке за развој пољопривреде у мионичким селима: Улаже се више од 72 милиона динара

Ове године је планирана и реконструкција и школе у Доњој Топлици,  за које се од Министарства просвете очекује скоро 12 милиона динара.

Приликом посете председника Јанковића, ученицима је подељен едукативни материјал  „Пажљивко“ и на тај начин скренута пажња на безбедност у саобраћају.

Улагање у будућност Мионице

 

 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име