Мионичка гибаница: Савршена хрскава слана пита припремљена на мало другачији начин

Мионица није само позната по прелепим природним пејзажима, лековитој бањи, културно-историјским објектима, најбољој шљивовици, већ и по најукуснијој гибаници.

Домаћице из мионичког краја су поделиле са вама традиционални рецепт по коме се спрема ова слана посластица у овом крају.

Потребни састојци за мионичку гибаницу:

  • 1кг брашна
  • маст
  • 400г сира
  • 400г кајмака
  • 8 јаја
  • млеко

Начин припреме:

  1. Замесите смесу од брашна и слане воде и додајте мало масти.
  2. Од смесе издвојитие 24 јуфкице и развуците их оклагијом, а након тога их премажате машћу и по две испеците.
  3. Припремите фил од сира, кајмака и жуманаца. Направите чврст шне од беланаца и помешајте га са предходном смесом. Додајте мало масти и млека.
  4. Тепсију премажите машћу, а затим поређајте печене коре које сте претходно натопили надевом.
  5. Припремљену гибаницу избушите виљушком и ставите да се пече у рерни на 180 степени.

Бидите сигурни да ће ово бити најукуснија гибаница коју сте спремали. Ако не волите да кувате, дођите код нас, ми ћемо то на најбољи начин урадити за вас.

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...