Mionička gibanica: Savršena hrskava slana pita pripremljena na malo drugačiji način

0
1716

Mionica nije samo poznata po prelepim prirodnim pejzažima, lekovitoj banji, kulturno-istorijskim objektima, najboljoj šljivovici, već i po najukusnijoj gibanici.

Domaćice iz mioničkog kraja su podelile sa vama tradicionalni recept po kome se sprema ova slana poslastica u ovom kraju.

Potrebni sastojci za mioničku gibanicu:

  • 1kg brašna
  • mast
  • 400g sira
  • 400g kajmaka
  • 8 jaja
  • mleko
Pročitajte i  Recept za savršeno slavsko žito: 3 trika koje ni najbolje domaćice ovo ne znau

Način pripreme:

  1. Zamesite smesu od brašna i slane vode i dodajte malo masti.
  2. Od smese izdvojitie 24 jufkice i razvucite ih oklagijom, a nakon toga ih premažate mašću i po dve ispecite.
  3. Pripremite fil od sira, kajmaka i žumanaca. Napravite čvrst šne od belanaca i pomešajte ga sa predhodnom smesom. Dodajte malo masti i mleka.
  4. Tepsiju premažite mašću, a zatim poređajte pečene kore koje ste prethodno natopili nadevom.
  5. Pripremljenu gibanicu izbušite viljuškom i stavite da se peče u rerni na 180 stepeni.
Pročitajte i  Jedna smesa za testo u 3 boje: Prelepo dekorisana i ukusna slana torta GOTOVA ZA MANjE OD POLA SATA

Bidite sigurni da će ovo biti najukusnija gibanica koju ste spremali. Ako ne volite da kuvate, dođite kod nas, mi ćemo to na najbolji način uraditi za vas.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime