Састојци: 1 тегла печених паприка, 100 г сира, веза першуна, 3 чена белог лука, 2 прстохвата бибера, прстохват соли, 2 кашике уља, 100 г качкаваља.
За прелив: 3 јаја, 4 кашике киселог млека, 2 кашике брашна, прстохват соде бикарбоне.
Припрема: Печене и ољуштене паприке извадити из тегле да се оцеде, а затим их исеците на траке. Поређајте их у плех подмазан уљем, па преко њих ставите сир и испасиране ченове белог лука. Одозго зачинити са неколико капљица уља, бибером, сољу и ситно сецканим першуном.
Умутите јаја са киселим млеком и содом бикарбоном, па додајте брашно. Овом смесом залијте паприке и пеците 20 минута на 200 степени у претходној загрејаној рерни.
Извадите из рерне и поспите ренданим качкаваљем, па поново вратите у рерну на 10 минута да се запече. Уживајте!
Извор: bonapeti.rs
mni kad imamo kiselo mleko pojedemo ga sa parcetom hleba