Два дана и две ноћи путовали су од Алексинца до Београда, а ниједну кафану нису прескочили: Анегдота о Миши Јанкетићу и Томи Здравковићу

0
1637

Глумац Михаило Миша Јанкетић преминуо је у 81. години, а та вест растужила је многе који су га волели, поштовали и сарађивали са њим.

Наиме, Миша Јанкетић је за живота био боем, а поред људи са јавне сцене са којима се дружио, истицао је своје пријатељство са покојним певачем Томом Здравковићем.

Тома Здравковић и ја смо се случајно упознали негде у Црној Гори, били смо на некој промоцији и онда смо, склони неким пороцима, били упућени један на другог. Па смо причали и ту се створило невероватно пријатељство. Он је због мене долазио у позориште, али под условом да за мојим столом у “Бојану Ступици”, нашем клубу, седимо само он и ја. А ја сам га подсетио и он се сетио да смо се давно упознали преко пута данашње “Прешернове клети”, на потпуно другој страни, бивши Атеље. Ту је била градска кафана у згради Синдиката и ту је певао Тома Здравковић у белом оделу са црном свиленом кошуљом. Савршен уметник, боем”, рекао је глумац тада.

Фото: ЈДП

“Сваки пут смо загинули, по дане и ноћи. И ту се створило једно прелепо пријатељство. Једном смо од Алексинца од Дома културе где смо наступали до “Липовог лада” у Београду путовали два дана и две ноћи”, наставио је.

Миша је тада на питање да ли су прескочили неки локал на путу поручио:

“Не, не. То су локали са финим ноћним дамама и музиком. У свим тим локалима је он певао, ја говорио љубавну поезију на његово опште чуђење како је могуће и онда ме је прозвао Бабарога. “Ти си бабарога”, јер кад је неког много поштовао и много волео, он му је давао име Бабарога. И мене је Тома звао Бабарога. Знали смо да седимо по читаву ноћ у “Ступици”. Он се мени не јави да ће да дође, волео је позориште, дође изненада па онда прича приче из његовог чудног детињства”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име