Сачекаћемо на звездице: Мишелин одложио избор ресторана у Србији за 2021. због пандемије

0
556
Извор Jametlene Reskp on Unsplash
Због погоршања ситуације изазване пандемијом Covid-19, Водич MICHELIN је принуђен да прилагоди своје активности широм света, те да одложи откривање неких селекција ресторана за следећу годину, међу којима је и она најављена за прву половину децембра у Србији.
Епидемиолошка ситуација, која се последњих недеља драстично погоршала у многим деловима света, представља изазов без преседана за гастрономски и туристички сектор, што утиче и на активност инспектора MICHELIN Водича. Због тога, Водич MICHELIN мора да одложи откривање неких избора ресторана, међу којима су и београдски за 2021. годину.
 „Због пандемије Covid-19, објављивање MICHELIN -овог водича за Србију, претходно планирано за 11. децембар 2020. године биће одложено.“ рекао је Гвендал Поулленнец, међународни директор Водича MICHELIN. “Наши тимови остају у блиској вези са Туристичком организацијом Србије и наше интересовање за београдску кулинарску сцену остаје непромењено. Редовно ћемо надгледати ситуацију и када се за то стекну услови, заједнички ћемо одредити нови датум за објаву имена изабраних ресторана у Београду.”
Откривање ресторана по избору MICHELIN -а није одложено само у Србији, него и у САД (у Чикагу, Вашингтону, Њујорку и Калифорнији), као и у Европи – у Великој Британији и Белгији. Криза изазавана пандемијом Covid-19, такође је утицала на активности Водича у Азији, где је одложено објављивање сингапурског избора за 2021. годину.
Водич MICHELIN остаје посвећен реализацији својих активности у Србији, у складу са поштовањем свог традиционалног приступа одабиру ресторана који ће се наћи у Водичу и високим професионалним стандардима. Анонимни и независни инспектори Водича наставиће свој рад у Београду како би, када се за то створе услови, истакли српску кулинарску сцену на светској позорници.
Оригинални текст можете прочитати на следећем линку:

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Београд је имао 78 градоначелника, али ниједан није био КАО ОН! Имао је НАЈКРАЋИ МАНДАТ У ИСТОРИЈИ, а цео случај до данас остао јединствен

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име